“VİCDANSIZLIK HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan, yazman üye Av. Çağla Çınar Sevimli ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na 2019/44842 No’lu dosyası ile suç duyurusunda bulundu.

Yapılan suç duyuruları: 23 Temmuz 2019 tarihinde Adana’nın Mithatpaşa Mahallesinde market sahibi Zehra Kuşçu'nun beslediği 'Çıtır' adlı hamile kediyi üç çocuğun gezdirdikleri pitbull cinsi köpeğin önüne atarak parçalatması, 

Olay tarihi belli olmamakla birlikte; Adana’nın Seyhan İlçesinde iki kişinin Pitbull cinsi köpeğe yavru kediyi parçalatmaları ve bunun videosunu çekerek paylaşmaları, 

27 Temmuz 2019 tarihinde Mersin’in Silifke İlçesi Susanoğlu ‘nda 33 SZ 072 plakalı araç sahibinin bir köpeği zorla aracın kasasına bilgisi alınmıştır. Araç sahibi 26.07.2019 tarihinde de yine aynı araçta; bir köpeği daha yakalayarak halatla sıkıca bağlaması hakkında yapılmıştır.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Av. Küçük, “Bu vicdansızlıklar bizi derinden yaralamaktadır. Pitbull cinsi köpekler aslında diğer köpeklere göre daha saldırgan değil, ancak Pitbull’u insanlar saldırganlaştırıyor. Bu üzücü olayda da bu net belli oluyor.'' dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, açıklamasında şunları söyledi: “Olayın bir başka vahameti ise yaşları küçük çocukların bilinçaltlarından kaynaklanan suç işlemeye meyilli olmaları ve bunu ifade etmekte ne yazık ki sakınca görmemeleridir. 

Hamile kediyi, pitbulla parçalatan  çocuğun, "Kedi öldü hiç mi üzülmedin?" sorusuna "Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleceğim" yanıtını vermesi ise  daha da vahimdir. Gazetecilere ise; "Çekin alem yakışıklı görsün", "Ağabeylere selam, çatışmaya devam" diyerek  mafyavari sözleri daha da korkunçtur. Pitbull cinsi köpeğin ağzına atılarak telef olmasına neden olan 3 çocuk hakkında ev hapsi cezası verildi. Bu çocukların kesinlikle ıslah edilerek topluma kazandırılmaları gerekir.” dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, hayvanlara yapılan işkencelerin önüne geçilmesi için herkesin tek yürek olması gerektiğini ve bir an önce konuyla ilgili yasaların çıkarılmasının önemine işaret etti.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan ve yazman üye Av. Çağla Çınar Sevimli, Adana’da hamile kediyi Pitbull cinsi köpeğe  parçalatan üç çocuk hakkında çok sayıda suç dosyası olduğu birinin ise 37 ayrı suçtan sabıkası olduğunu  ifade ettiler. 

Baro olarak Adana ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladılar.