İSTANBUL BAROSU: Açık bir yetki aşımı söz konusu. Olayın, Habur'da yaşanan gelişmelerde hakim ve savcının 'ayarlandığı' iddialarının hemen akabinde gerçekleşmesi, zamanlama yönünden dikkat çekici olduğu gibi, bazı cemaatlerle ilgili soruşturma yürüten bir başsavcının böyle bir işleme maruz bırakılması hukuksuzluğu daha da derinleştirmektedir. Yapılan gözaltı değil, gözdağıdır. Yargıya müdahale vahimdir.

ANTALYA BAROSU: Anayasa'nın 138 ve 140. maddeleri gereğince yargıç ve savcılar anayasal güvence altındadır. Bu güvence ayrıcalık değil, hukukun üstünlüğü ilkesinin gereğidir.

DENİZLİ BAROSU: Soruşturma süreci, Erzurum Adliyesinde görevli özel yetkili savcılar ve hakim tarafından yapılan yetki gasbıdır. Yargı siyasallaştırılarak, toplum sindirilmiştir.

BURSA BAROSU: Son birkaç yıldır kuvvetler ayrılığı prensibi ortadan kaldırılmaya ve yargı, yürütmenin baskısı ve egemenliği altına sokulmaya çalışılıyor.

ERZURUM BAROSU: Hukukçu kimliğiyle biz bile bundan sonra nasıl bir sürecin işleyeceğini bilmiyoruz.

ADANA BAROSU: Başsavcılar ancak Yargıtay'da görevli daire tarafından sorgulanabilir. Bu ağır hukuk ihlalinin takipçisi olacağız.

ERZİNCAN BAROSU: Gelinen süreçte yargının tartışılır hale gelmesinden üzüntü ve endişe duyuyoruz.


SABAH