Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Okuyan şöyle konuştu:

"Bu açıklamalar siyaseten ciddi bir çelişkidir. Başbakan 'Ermeni Açılımı'nı insancıllık açısından Türk kamuoyuna sundu. Ermeni protokolüne imza atarken gerekçeyi bu şekilde ifade etmişti. Aynı başbakanın 'kovacağız' demesi ciddi bir siyasi çelişkiyi de ortaya koymaktadır."
 

"Yüce Divan suçu"

Yaşar Okuyan, siyasi çelişkiden daha vahim bir durumun Başbakan Erdoğan'ın açıklamasıyla ortaya çıktığını belirterek, "Hem Başbakan, hem de Çalışma Bakanı'nın bu konudaki sözleriyle suç ikrarında bulunmuşlardır" dedi.

Yürürlükte bulunan Yabancıların Çalışmalarına ait Esasları düzenleyen 4817 sayılı Kanunu bizzat Başbakan Erdoğan ve Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in çiğnediğini savunan Okuyan, "Anayasanın amir hükümleri gereğince bu kanunun uygulanmaması, görevi ihmal ve görevi suistimal suçudur. Yüce Divan'da 2 ila 4 yıl arasında ceza talebiyle yargılanmasını gerektiren bir suçtur" diye konuştu.
 

Suç duyurusu

Okuyan, 4817 sayılı kanuna göre kaçak işçi çalıştıran işletmelere, işçi başına 2 bin 500 TL ceza uygulanması gerektiğini de belirterek, "Başbakan 100 bin sayısını telaffuz ediyorsa, bu işçilerin nerede, kaçar tane olduğunu biliyor ama gereğini yapmıyor" dedi. Okuyan, bu gerekçeyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Ömer Dinçer hakkında yarın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

anka