İSTANBUL– Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Silivri 5 No'lu L tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başbuğ’a ait internet sitesinden yayınlanan, ‘30 Ağustos Mesajı’ başlıklı kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:
 
“Gazi Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruzun başlayacağını Ankara 'ya gönderdiği mesajla şöyle bildirmişti: 'Batı Cephesindeki Ordularımız, Allah tarafından gösterilen doğru yola dayanarak, Ağustos'un yirmi altıncı Cumartesi günü düşmana taarruza başlayacaktır.' 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz, Kahraman Türk ordusunun 9 Eylül günü İzmir'i düşman işgalinden kurtararak hedefine ulaşmıştır. Türk Ordusunun kazandığı bu büyük zafer, bağımsız ve modern Türkiye 'nin doğuşunun adeta müjdecisi olmuştur. Türk askeri, gerek duyulduğu an, ülkesinin düşmanları ile savaşmak ve vatanı, milleti uğrunda canını feda etmek üzere yetiştirmiş, eğitilmiştir. Vatanı ve milleti için şehit olmak, Türk askeri için en büyük şereftir. Türk subayı için, şehitlikten sonra, orduda ulaşılabilecek en yüksek rütbe ise orgeneral ve oramiralliktir.

Bugün 30 Ağustos 2013'dür. Büyük taarruzun 91. Yıldönümü. Bugün, Türk ordusunun yetiştirdiği ve ülkesine, milletine uzun yıllar hizmet etmiş; başta 18 orgeneral / oramiral olmak üzere yüzlerce general / amiral, subay, astsubay ile sivil memur cezaevlerindedir.
 
18 Orgeneral ve Oramiralin isimleri ve bulundukları son görevler ise şöyledir: (E) Org. Hikmet Köksal (K.K.K.), (E) Org. Ahmet Çörekçi (Hv. K.K.), (E) Org. İlhan Kılıç (Hv. K.K.), (E) Org. Teoman Koman (J. Gn. K.), (E) Org. Çevik Bir (1. Ordu K.), (E) Org. Çetin Doğan (1. Ordu K.), (E) Org. Tuncer Kılınç (M.G.K. Gn. Sek.), (E) Ora. Bülent Alpkaya (Dz. K.K.), (E) Ora. Özden Örnek (Dz. K.K.), (E) Org. İbrahim Fırtına (Hv. K.K.), (E) Org. İlker Başbuğ (Gnkur. Bşk.), (E) Org. Hurşit Tolon (1. Ordu K.), (E) Org. Fevzi Türkeri (Jn. Gn. K.), (E) Org. Orhan Yöney (K.K. EDOK K.), (E) Org. Şükrü Sarıışık (Ege Ordu K.), (E) Org. Hasan Iğsız (1. Ordu K.), (E) Org. Nusret Taşdeler (K.K. EDOK K.), (E) Org. Bilgin Balanlı (Harp Ak. K.), Büyük Taarruzun 91. Yıl dönümü milletimize kutlu olsun.”
 

SERPİL KIRKESER / DHA