İSTANBUL - Basın Konseyi, Hürriyet gazetesinden istifa eden konsey başkanı Oktay Ekşi'nin durumunu görüşmek için toplandı. Basın Konseyi'nde Oktay Ekşi'nin başkanlık görevini sürdürmesi kararı alındı. Konsey, yazısı nedeniyle Ekşi'nin uyarılmasına karar verdi.

İSTİFA ETMEDİM GÜVEN OYU İSTEDİM
Başbakan Erdoğan, dün AK Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada 100 bin TL'lik tazminat davası da açtığı Oktay Ekşi'ye tepki göstermiş, Basın Konseyi'ne de çağrı yaparak "Onu tardedin " demişti.

Oktay EKşi'nin istifa çağrılarına karşı, 'İstifa etmedim. Basın Konseyi'nden güven oyu istedim." diye açıklama yaptı.

İLK TEPKİ ALBAYRAK'TAN
Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Konsey Başkanı Oktay Ekşi görevinden ayrılarak yeni yönetim teşekkül edinceye kadar toplantılara katılmama kararı aldığını bildirdi. Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi olarak, Sayın Oktay Ekşi'nin bir makalesinde kullandığı ifadelerin, Basın Konseyinin yıllardır savunduğu ilkeli yayıncılıkla bağdaşmadığı kanaatindeyim.

Bu sebeple, Basın Konseyi'nin daha fazla yıpranmaması ve medyamızda etik anlayışın gelişmesi fonksiyonunu kaybetmemesi için Sayın Ekşi, Basın Konseyi Başkanlığı görevinden ayrılarak yeni bir yönetim teşekkül edinceye kadar Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantılarına katılmayacağımı, kurumumu temsilen başka bir görevli de tayin etmeyeceğimi saygı ile arz ederim.''

SOYSAL'DAN TEPKİ
Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve TGRT Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Soysal, Konsey Başkanı Oktay Ekşi'nin istifasını isteyerek, Ekşi görevinden ayrılıncaya kadar toplantılara katılmama kararı aldığını bildirdi.

Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, 12 yıldan beri TGRT ve daha sonra TGRT Haber TV Genel Yayın Yönetmeni olarak Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeliği görevinde bulunduğunu anımsattı. Soysal,  son gelişmeler üzerine Basın Konseyi çatısı altında, bu görevi gerçekleştirmelerinin inandırıcılıklarına gölge düşüreceğinin kamuoyunca da bilinmekte olduğunu söyledi.

Mehmet Soysal, şunları kaydetti: ''Basın Konseyinin yeniden saygınlığına gölge düşürmeyecek bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir ve bütün medyayı temsil etmesi zarureti hasıl olmuştur. Basın Konseyi Başkanı Sayın Oktay Ekşi Beyefendinin Basın Konseyi Başkanlığı görevinden istifa etmesi ve seçimlerin yeniden yapılması gerekmektedir.

Sayın Başkan Oktay Ekşi görevinde kaldığı müddetçe Konseyin toplantılarına katılmayacağımı ve bu toplantılarda kurumumu temsil etmeyeceğimi, başka birini görevlendirmeyeceğimizi tarafınıza iletiyor ve bu açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunmayı bir görev biliyorum.''





(gazeteport)