Taraf'ın haberine göre, TÜBİTAK raporuyla varlığı kesinleştirilen Kafes Eylem Planı’nın bulunduğu CD ve DVD’yi sanık avukatlarının talebi üzerine inceleyen Boğaziçi Üniversitesi’nden Bilirkişi Heyeti, ilginç tesbitlerde bulundu. Öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi, yaptığı incelemede Kafes Eylem Planı’na rastlamadı. Ancak, TÜBİTAK’la aynı CD ve DVD’yi inleceyip incelemedikleri konusunda şüpheye düştüler. İnceleme sonunda “1 No’lu CD ve 3 No’lu DVD varsayımı olduğu düşünülen” ifadesi kullanılarak, şerh düşüldü.

Kafes Eylem Planı’nın emekli Binbaşı Levent Bektaş’ta ele geçen CD içinde şifrelenmiş olarak bulunduğu TÜBİTAK tarafından tesbit edilmesinin ardından avukatlar Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak Boğaziçi Üniversitesi’nden konusunda uzman üç öğretim üyesinden bilirkişi heyetinin oluşturulmasını talep etti.

 
Rapordaki soru işaretleri
Bunun üzerine Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından Prof. Dr. M.Ufuk Çağlayan, Doç. Dr. Tuna Tuğcu ve Doç Dr. Fatih Alagöz’den oluşan bir heyet belirlendi. Heyet, TÜBİTAK’ın da üzerinde inceleme yaptığı 1 No’lu CD ve 3 No’lu DVD’nin imajlarını inceledi.

Bilirkişi heyeti tarafından inceleme sonunda hazırlanan raporda Kafes Eylem Planı’na rastlanmadığı belirtildi. Ancak rapordaki şu ifadeler soru işaretlerine de neden oldu: “Söz konusu raporların yazımına esas olan fiziksel kanıtların tarafımıza verilen DVD-R deki kanıtlar ile aynı olup olmadığı bizlerce bilinmediğinden tarafımızca detaylı bir değerlendirmeye alınamamıştır.” (Taraf)