Gerçeker, Yargıtay'a gelişinde gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bire bir kimseyle laf yarışına girmek istemediğini belirten Gerçeker, "Herkesin söyledikleri ortada. Kamuoyu takdir etsin. Biz sadece yargı bağımsızlığı için mücadele ediyoruz. Söylediklerimiz yargı bağımsızlığının daha güçlenmesi için, yargı bağımsızlığının geri gitmemesi için. Kim ne derse desin, biz inandığımız şeyleri söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yargıtay'da anayasa değişikliği ile ilgili oluşturulan komisyonunun raporunun ne zaman tamamlanacağının sorulması üzerine de Hasan Gerçeker, "Hazırlıyoruz. Bugün tamamlanır mı bilmiyorum. Tamamlanırsa açıklarız" yanıtını verdi.

Raporun sözlü mü yazılı mı açıklanacağına ilişkin sorulara karşılık olarak da Gerçeker, rapor tamamlanırsa Başkanlar Kurulunu toplayıp konuyu değerlendireceklerini söyledi.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Başkanlar Kurulu'nun bugün toplanıp toplanmayacağının belli olmadığını da ifade ederek, "Eğer rapor tamamlanırsa Başkanlar Kurulu'nu toplarız. Bugün de olabilir, yarın da olabilir, başka bir gün de olabilir. Şu an kesin bir şey yok" diye konuştu.

Erdoğan hafta sonunda yargıyı hedef almıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı bir konuşmada, yargının siyasallaşmadığını, siyasete soyunduğunu belirterek, "Bu işi bu kadar seviyorsan cübbeni çıkar gel, siyaset meydanına çık. Nasıl olsa bu Anayasa değişikliğine karşı çıkan partiler var, onlardan birine katılırsın, onlarla birlikte bu mücadeleyi meydanda sürdürürsün. Şu anda zaten iyot gibi de açığa çıktınız, kendinizi gizleyecek bir yeriniz de kalmadı" demişti.

Cnn Türk