'EMSAL' KARAR

Avukat Dursun Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Borcunu ödemeyen belediyenin veznesindeki parayı haczettik. Borcunu ödemeyen belediyelerin veznelerinde/kasalarında haciz yapmak isteyenler emsal olarak kullanabilir." dedi.

HAVUZ HESABI

Belediye tarafından haczedilmezlik iddiasıyla açılan davada, Bakırköy 12. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda; "Haciz konulan borçlu Belediyenin banka hesaplarında vergi, resmi ve harç gelirleri olduğu gibi haczi kabil paralarında bulunduğu durumlarda, haczedilen hesap havuz hesabı niteliğindedir. Hesabın sürekli işlem görüyor olması ve sürekli yatan ve çekilen paraların bulunması karşısında kalan bakiyenin haczi kabil paralardan oluştuğunun belirlenmesine imkan yoktur."

İYİ NİYETLE BAĞDAŞMAZ

"Bu şekilde haczi kabil olmayan paralar ile haczi mümkün olan paraları karıştırmak suretiyle havuz hesabı oluşturan borçlu belediye iddiasını ispat imkanını kendisi kaldırmış bulunmaktadır. Başka bir deyişle borçlu belediyenin havuz hesabı oluşturması iyi niyetle de bağdaşmayacağı tartışmasızdır."

"Bu durumda borçlu belediyenin, hesaplardaki paraların haczedilmezliğini ispatlayamadığının kabulü gerekir." denildi. (hukukihaber.net)

İşte o karar