Alanya'da yaşayan Gülseren Y., 2 çocuğunun babası Hilmi Y.'dan boşanmaya karar vererek, babasının Kestel Mahallesi'ndeki müstakil evine taşındı. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Hilmi Y., 26 Eylül 2019 günü saat 11.30 sıralarında, eşi ile konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Evde yalnız olan Gülseren Y., kapıyı açmadı. Bunun üzerine eşi de kapıdaki camı kırarak, içeri girdi. Çift tartışırken, Hilmi Y., zorla evin bahçesine çıkardığı Gülseren Y.'ı 10 yerinden bıçakladı. Hilmi Y. kaçarken, çığlık sesleri üzerine komşular, jandarma ve sağlık ekiplerini aradı. Adrese gelen sağlık görevlilerince ambulansla ağır yaralı olarak Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gülseren Y., kurtarılamadı. Olaydan bir süre sonra da Hilmi Y., jandarma karakoluna giderek, teslim oldu. Y.'ın, kayınpederini arayarak, kızını öldürdüğünü ve karakola teslim olmaya gittiğini söylediği ortaya çıktı.

GÖMLEĞİNDE KAN LEKELERİ

Hilmi Y., jandarma karakolundaki sorgusunun ardından 27 Eylül 2019 günü sabah saatlerinde, üzerinde kan lekeleri bulunan gömlekle adliyeye sevk edildi. Y., çıkarıldığı mahkemece 'eşi kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Gülseren Y.'ın cenazesi ise Kestel Hanönü Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DÖRDÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Hilmi Y.'ın tutuklu yargılandığı davanın görülmesine bugün Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dördüncü kez hakim karşına çıkarılan sanık Y., duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Gülseren Y.'ın anne ve babası ile tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanık Hilmi Y.'ın kendisine boşanma davası açan 15 yıllık eşi Gülseren Y.'dan 4- 5 aydır ayrı yaşadığını belirtti. Mütalaada, olay günü Hilmi Y.'ın, Gülseren Y.'ın yaşadığı babasının evine elinde bıçakla gittiği, burada evin kapı camını tuğla ile kırıp içeri girdiği, sanığı gören kadının evden uzaklaşmaya çalıştığı, bu sırada kadını evin biraz ilerisindeki arazide yakalayan sanığın otopsi raporuna göre 6'sı tek başına ve birlikte ölüme yol açacak nitelikte toplam 10 adet kesici delici alet darbesi ile göğüs bölgesinden bıçaklamak suretiyle olay yerinde öldürdüğü kaydedildi. Mütalaada sanık Hilmi Y.'ın 'eşe karşı kasten insan öldürme', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'mala zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması talep edildi.

Hilmi Y., mütalaaya karşı yaptığı savunmada, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Önceki savunmalarımı esasa ilişkin savunmam olarak tekrar ederim, önceki savunmalarıma ekleyecek bir husus yoktur" dedi.

Mahkemede her iki tarafın avukatı da yazılı savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Bunun üzerine mahkeme ertelendi.