Buca Belediyesi'nce düzenlenen panel, Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Eminağaoğlu'nun konuşması sırasında salon girişindeki bir grup genç, "Darbeciler Buca'dan def ol" şeklinde slogan attı. Gençler, salonda bulunanların tepkisi ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle salondan ayrıldı. Kanadoğlu, panelde yaptığı konuşmada yine yeni anayasa değişikliği paketini eleştirdi. Kanadoğlu, milletvekillerine akıl vermeyi de ihmal etmedi. Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulması kararı alınması halinde, bu kararın 10 gün içinde 110 milletvekili tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülebileceğini belirten Kanadoğlu, "110 milletvekili, iptal davası açarsa işte o zaman siyasi iktidarın asıl dua edeceği noktaya geliriz." ifadelerini kullandı.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise toplumun tüm kesimlerinin demokrasi ve özgürlük istediğini, ancak getirilmek istenen değişikliğin bunu hedeflemediğini öne sürdü. (Zaman)

'Bu hapı yutmayın'
 
Kanadoğlu, referandum için halkı uyardı


İZMİR, Buca Belediyesi tarafından 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen ‘Anayasa değişikliği ve yargı bağımsızlığı’ panelinin moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu yaptı. Panele Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen konuşmacı olarak katıldı.

Kanadoğlu, halktan referandumda ‘hayır’ oyu vermesini isteyerek, “Bu hapı yutmayın” dedi. Kanadoğlu, Anayasa değişikliğinin ciddiyetle yapılması gerektiğini kaydederek, sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin tepkisine rağmen TBMM’ye sunulan Anayasa değişiklik paketi için “Biz bu taşın altına sadece elimizi değil, bedenimizi koyduk” sözlerine getirdi. Kanadoğlu, “Sonra ‘biz taşın altına el ve bedenimizi koyduk’deniyor. Bunlar taşın altına el ve beden koyarak olmaz, akıl konmalı. Taşın altına akıl yerine el ve beden koyarak bu işi yapmaya çalışanların uzlaşma isteği yoktur. El ve beden sizin yaratmak istediğiniz rejimin nereye yöneldiğinin işaretidir” dedi.

Kanadoğlu, Başbakan Erdoğan’ın anayasa paketini hap haline getirdiklerini ve millete sunacakları yönündeki sözlerini de hatırlatarak, “Bu hapın çok kolay yutulacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu hap halk tarafından yutulmayacaktır. Çünkü bu halk hapı yutmanın ne olduğunu iyi bilir. Sos kullanarak o kötü yemeği yenebilir hale getirebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, halkımız o yemeği yemeyecektir” dedi. (Vatan)