Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in yardım gemilerine müdahalesi ve İskenderun'da askeri birliğe yapılan terör saldırısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İskenderun'daki olaylarla ilgili terör örgütünü lanetlediklerini belirten Arınç, teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdüğünü söyledi. Demokratik gelişmenin yaşandığı bir dönemde ortaya konan kirli oyunun, kesinlikle amacına ulaşmayacağını belirten Arınç, yaşanan terör olayı nedeniyle sabaha kadar uyumadıklarını kaydetti.

Gazze'ye yardım konvoyuna İsrail askerlerinin baskın düzenlemesi üzerine sabah 06.30'da ilgili bakanlarla biraraya geldiklerini ifade eden Arınç, "Bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz." dedi.

İsrail'in, gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemle masum insanları hedef alarak, insani değerleri hiçe saydığını tüm dünyaya gösterdiğini dile getiren Arınç, "Yaşananlar, İsrail'in şiddet politikasının ulaştığı pervasızlığı ortaya koymuştur. Uluslararası hukuka aykırı olan bu kanlı operasyon insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir." şeklinde konuştu.

Saldırının hiç bir gerekçe ile meşru gösterilemeyeceğini vurgulayan Arınç, tüm vatandaşların metanetini koruyarak sağduyulu davranacağına dair inancını dile getirdi.