Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Kimlik Kartı Hamili Vatandaşlarının Türkiye’ye Yapacakları Her 180 Gün İçinde Azami 90 Gün İkamet Süreli Turistik Amaçlı Seyahatlerinde ve Transit Geçişlerinde Vize Muafiyeti Sağlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5887) 27 Temmuz 2022 Tarihli ve 31905 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Bulgaristan vatandaşları turistik veya transit geçişi amaçlı seyahatlerde her 180 gün içinde 90 günle sınırlı kalmak şartıyla kimlik kartlarıyla Türkiye’ye giriş yapabilecek. Karar 6458 Sayılı yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na göre alındı. Ancak Türk vatandaşlarının Bulgaristan’a girmek içinse pasaport sahibi olması ve Bulgaristan vizesi alması gerekecek. Türkiye son olarak Sırbistan’la karşılıklı kimlikle seyahat konusunda adımlar atmıştı.

BULGARLARDAN REKOR ZİYARET

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre Ocak-Mayıs döneminde Türkiye’yi 944 bin 366 Bulgaristan vatandaşı ziyaret etti. Sadece Mayıs ayında Bulgaristan’dan Türkiye’ye 57 bin 874 turist geldi. Yine geçtiğimiz mayıs ayında Bulgaristan Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında beşinci oldu.

16 ÜLKEDEN KİMLİKLE GİRİŞ

Bulgaristan’ın yanısıra Avrupa’dan Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Ukrayna, Yunanistan ve Polonya vatandaşları Türkiye’ye vize almadan, kimlikle seyahat edebiliyor.