Ayalon, Türk dizisinde İsrail güçlerini "vahşi" gösteren sahnelerin devamı halinde Büyükelçi Oğuz Çelikkol'u sınırdışı edebileceklerini söyledi.

İsrail'de yayın yapan Kanal 2'ye dün açıklamalarda bulunan Ayalon, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'in politikasını övdü. Ayalon, "Güttüğü siyaset etkili. Her ülkenin bize vurduğu bir durumun oluşmasına izin vermeyiz. İsrail'e saldırı varsa elçilerin kovulması da dahil her türlü seçeneği masada tutarız." diye konuştu. Çelikkol'u alçak koltuğa oturtarak elçiye hakaret etmeyi değil, Türkiye'ye "tehdit mesajı" göndermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Olayı anlatan Ayalon, "Kameralar planlanmıyordu. Kameraların kayıtta olduğunu düşünmemiştim. Kayıt ediliyorsa bile sessiz yayınlanır sanmıştım. Amacım hakaret değil, görüntülü mesaj yollamaktı. Erdoğan'ın, Davos'ta Peres'e yaptığı hakaretti; bu değil." diye kendisini savundu. Bakan Yardımcısı, Türk dizisinde tartışmalı bir sahne daha geçmesi halinde İsrail'in ne yapabileceğine yönelik bir soruya da, "Belki elçilerini sınırdışı ederiz." diye cevap verdi.