Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer KAGİDER’i ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,  KAGİDER’i  ziyaret etti ve Bakanlık-KAGİDER işbirliğinin arttırılarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi. KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ise, KAGİDER’in ‘Kadınlar Nerede’ ve’ Fırsat Eşitliği Modeli’ başlıklarını taşıyan 2 yeni projesine Çalışma Bakanlığı’nın desteğini talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,  KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği)  Yeni  Yönetim  Kurulu’nu, Kadın Gelişim Merkezi –Biz.’de ziyaret ederek bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Dinçer toplantıda,  Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi, KAGİDER’in yeni yönetim kurulu üyelerinin öneri ve taleplerini dinledi. KAGİDER ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçer,  daha fazla işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.

Ömer Dinçer, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından KAGİDER’in desteği ile yürütülen ‘Çalışan Kadına Kreş Desteği ‘projesinin AK Parti’nin seçim beyannamesine girdiğini, seçimlerden sonra da AK Parti’nin iktidar olması durumunda çalışan kadınlara ucuz kreş desteği sağlayacak,  finansmanının bir bölümünün devlet tarafından sağlanacağı projeye devam edileceğini söyledi.

Sohbet Toplantısı’nda Esnek Çalışma Yasası’na da değinen Dinçer, Torba Yasa Tasarısı’ndan  son anda çıkartılan ‘Esnek Çalışma Yasası’nın önemine değindi..
Yasa Tasarısı’nın yarım zamanlı veya kısa süreli işlerde veya evden çalışanların, özellikle kadın ve gençlerin yararına olduğunu belirten Dinçer, yasa ile şu anda kayıt altında olmayan ve sosyal güvenlik kurumlarından tam anlamıyla yararlanamayan geniş bir kesimin kayıt ve sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınacağını belirtti ve KAGİDER’den destek istedi.

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ise, Çalışma Bakanlığı’na  KAGİDER ile yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek, KAGİDER’in ‘Kadınlar Nerede’ ve’ Fırsat Eşitliği Modeli’ başlıklarını taşıyan yeni projelerinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın işbirliğini talep ettiklerini söyledi. Türktan,’ KAGİDER olarak  Çalışma Bakanlığı daha fazla  işbirliği yapmak istiyoruz’ dedi..



Habertürk