Ankara'da Etimesgut civarında bir ihbar üzerine durdurulan silah ve mühimmat yüklü olduğu belirtilen kamyon Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Alınan bilgiye göre 155 Polis İmdat Hattı'na gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 06 BJ 9915 plakalı beyaz, üzeri mavi brandayla kaplı kamyonu durdurarak arama yapmak istedi.

Kamyonda bulunanların, yüklü bulunan silah ve mühimmatı askeri birliğe teslim edeceklerini belirterek, buna ilişkin belgeyi ibraz ettikleri belirtildi.

Bunun üzerine Terörle Mücadele ekipleri, olayı Cumhuriyet savcısına bildirdi.

Savcının talimatı üzerine kamyon incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Askeri yetkililerden edinilen bilgiye göre, mühimmat yüklü kamyon başka bir ilden sabah saat 6 sıralarında yola çıkıp Polatlı-Etimesgut güzergahından Ankara'ya giriş yaptı.

Kamyonun içindeki silah ve mühimmatın Gölbaşı'ndaki bir askeri birliğe teslim edilmesinin planlandığı ve söz konusu sevkiyattan askeri yetkililerin haberdar olduğu kaydedildi.

Öte yandan askeri yetkililer, silah ve mühimmat sevkiyatının kiralanan sivil plakalı araçlarca gerçekleştirildiğini belirterek, bugün Ankara'ya benzer şekilde 12 ayrı sivil plakalı kamyonla silah ve mühimmat sevkiyatının yapıldığını kaydetti.

Söz konusu uygulamanın rutin olduğunu belirten yetkililer, sivil plakalı kamyonların herhangi bir risk teşkil etmemesi için tercih edildiğini bildirdi.

Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş ise bir açıklama yaparak mühimmatın kendilerine ait olduğunu belirtti.

Karataş, "Mühimmatın tamamı Türk Silahlı Kuvvetlerine ait. Hepsinin sevk belgeleri var. Buradan rutin olarak gönderilen mühimmatlar ve üzerlerinde seri numaraları var. Mühimmatın tamamı kayıt altında. Burada kullanılan askeri malzemeler" dedi. CNN TÜRK