''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye sevk edildi.

Çetin Doğan'ın, muayenesinden sonra hastanede yatışı yapıldı.

Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin ''yüksek tansiyon'' şikayeti ile Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini hatırlattı.

Ülgen, Doğan'ın hastanenin Göğüs ve Kalp Cerrahisi Bölümü'nün tutuklular için kullanılan 3. katında yatışının yapıldığını, tahlil ve tetkiklerinin sürdüğünü belirtti.

Ülgen, müvekkilinin tahlil ve tetkiklerinin sonuçlarına göre aynı hastanede tedavisine başlanacağını kaydetti.

İKİNCİ TAHLİYE TALEBİ

BU arada Çetin Doğan'ın avukatı tahliye talebi dilekçesine cevap gelmeden ikincisini verdi

Balyoz darbe planı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Dr. Siyasi Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin dün gece tansiyonunun yükseldiğini söyledi.

Çetin Doğan, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Dr. Siyasi Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Doğan getirilişi sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Bu arada, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin dün gece tansiyonunun yükseldiğini söyledi. Ülgen, "Çetin Doğan paşa rahatsızlandı. Burada sizlere hitap ederken de yüksek tansiyonla cezaevine gitmişti. Bir kaç gün yüksek dozda ilaç alarak tansiyonu denge altında tutuldu. Fakat dün akşam aniden tansiyonu 25'e yükseldi. Bu nedenle bugün cezaevi infaz kurumu hastaneye sevk kararı aldı. Hastanede yatırılıp yatırılmayacağına bugün karar verilecek. Eğer Çetin paşaya bu koşullar sonucunda herhangi bir zarar gelirse hukuki süreçte sorumluların yakasını bırakmayacağımı, hesabı sonuna kadar soracağımı bilmelerini istiyorum. Çünkü insan özgürlüğü bu kadar hafife alınmaz." diye konuştu.

Avukat Celal Ülgen, Çetin Doğan'ın tahliyesi için ek dilekçe verdiğini ifade ederek, "Daha önce kısıtlılığın kaldırılmasını itiraz ederek sağlamıştık. Kısıtlılık kaldırılınca bize bilirkişi raporları verilmişti. Verilen tüm bilirkişi raporunu, Amerika Birleşik Devletleri'nde bilişim konusunda uzman iki şirkete gönderdik. Buralardan aldığımız raporu dilekçemize ekleyerek mahkemeye sunduk." dedi.


Haber Türk