Merkez Kocasinan ilçesi Uğurevler Mahallesi’nde oturan ve davranış bozukluğu tedavisi gören Orhan G., iddiaya göre geçen yıl 10 Ocak’ta oğluyla arkadaşlık yapmasını istemeyen komşusu Zeliha Ü.’nün gece yarısı evine gidip, zile bastı. Paniğe kapılan kadının yardım istemesi üzerine elinde tüfekle gelen komşusu Ufuk Akhan, çıkan tartışmada Orhan G. tarafından bıçaklanarak, öldürüldü. Gözaltına alınan Orhan G., polisteki sorgusunda 2014 yılında aynı mahallede bıçaklanarak öldürülen kahvehane sahibi Hüseyin Ekemen’i de kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. G., Hüseyin Ekemen’i kendisine yan baktığı için öldürdüğü söyledi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Orhan G., 16 Şubat 2007’de Talas ilçesinde boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürülen Şahin Metiner’in de katil zanlısı olduğunu itiraf etti. G., Metiner’i kız kardeşi ile ilgili dedikodu çıkardığı gerekçesiyle öldürdüğünü ileri sürdü.

’CİNAYETİ İŞLEDİĞİMDE DELİYDİM’

Ufuk Akhan ve Şahin Metiner’i, ’kasten öldürme’ suçundan 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Orhan G., Hüseyin Ekemen cinayeti ile ilgili davada hakim karşısına çıktı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinayet şüphelisi Orhan G. ile öldürülen Ekemen’in şikayetçi ailesi hazır bulundu.

Ekemen’in katil zanlısı olduğu iddialarını reddeden sanık G., "12 yıllık şizofren hastasıyım. Yemin ederim ben öldürmedim. İlk sabıkamın olduğu zamanı bile hatırlamıyorum. Türkiyenin en deli adamı benim. Bana deli raporu vermiyorlarsa bir sıkıntı vardır. Cinayeti işlediğimde deliydim. Sonradan tedavi görüp iyileştim" dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği ara kararla sanık Orhan G.'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Aralık’a erteledi.