- TİM GENEL KURULU

-Türkiye İhracatçılar Meclisi 18. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor.
-Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük tematik akvaryumu "İstanbul Akvaryum"un açılışına katılıyor. (Saat: 13.30)

-HABERAL, BALBAY, ALAN VE DİCLE KARARLARI
-Ergenekon davasının tutuklu sanıkları CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin mahkeme tarafından reddedilmesine ve YSK tarafından Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.
-"Balyoz Planı" davasının tutuklu sanıklarından MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliye talebinin de reddedilmesine ilişkin tepkiler izleniyor.

-SURİYE GELİŞMELERİ
-Suriye'deki olaylar ve bu olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler Ankara tarafından izleniyor.

-MECLİS'TE KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
-12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlayan milletvekillerinin Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor.

-BAKAN SOLUK ANTALYA'DA
-Ulaştırma Bakanı M. Habip Soluk, The Marmara'da düzenlenen mobil teknolojileri konulu basın toplantısına katılıyor. (Saat: 09.00)

-MÜSİAD HEYETİ İRAN'DA
-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İran'a, 50 işadamını aşkın bir heyetle, bir iş gezisi düzenliyor.

-LYS-3 YAPILIYOR
-Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) yapılıyor. Sınava, 679 bin 639 aday giriyor. LYS-3, tek oturumda uygulanıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ GÖK: "HER TÜRLÜ BOYKOTA KATILIRIM, KÜRSÜDEN İNMEM DE"
-CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Haberal ve Balbay için hiçbir kanun değişikliğine gerek olmadığını, yapılacak olan şeyin kamuoyu baskısı olduğunu belirterek, "Partim bu konuda serbest bırakırsa, bir karar almazsa, Meclis'te her türlü eylemi desteklerim. Benim jargonumda her türden eylem anayasal çerçevede doğrudur. Her türlü boykota katılırım. Kürsüye çıkarım, kürsüden inmem de" dedi.

-SON 1 YILDA ALTININ FİYATI YÜZDE 40, ÜRETİMİ YÜZDE 32 ARTTI
-Altın fiyatlarının yükselmesine rağmen, düğün mevsiminin açılmasıyla birlikte çeyrek altına olan talep artarken, aynı şekilde çeyrek altının üretimi de yükseldi. Geçen yıl Mayıs ayında 93 TL'den satılan çeyrek altının fiyatı bu yıl aynı ayda yüzde 39.8 artarak 130 TL'ye kadar yükseldi. Çeyrek altın üretimi ise 2010 yılının ilk 5 ayına oranla yüzde 31.8 artarak 2 milyon 738 bin 290 adetten 3 milyon 608 bin 150 adete yükseldi.

-ANKARA VALİLİĞİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU
-Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in göreve gelmesiyle başlatılan, "Ankara Valiliği Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi"yle, Başkent Ankara sokaklarındaki 924 evsiz sokaklardan yaşama döndü. Ulus'ta kiralanan bir misafirhane, kimsesizlerin umudu olurken, 30 evsiz ailesine kavuştu, 54 kimsesize yeşil kart temin edildi, pek çok kişiye iş temini ve sağlık hizmeti sağlandı.

-İLAÇLAR YAŞLILAR İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR Mİ?
-Bilim adamları, kalp hastalıkları, depresyon ve alerji gibi hastalıklara yönelik ilaçların birlikte kullanılmasının ölüm riskinin arttırdığını belirtirken, bu ilaçların beynin fonksiyonlarını kaybetmesine yol açabileceği uyarısını yaptılar.


ANKA