Serdar ÖZGÜR/KARAMAN, (DHA)

Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi ve Eğitim İş Sendikası’nın düzenlediği ‘demokratik açılım ve terör’ konulu konferansa katılmak üzere Karaman’a gelen Emekli Albay Erdal Sarızeybek, konferans öncesinde basın mensupları ile öğretmenevinde kahvaltıda bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada halkın iradesini temsil etmeyen bir hükümetin, Türk Milleti’nin kaderini değiştirecek anlaşmalara imza atamayacağını belirten Sarızeybek, Türk Milleti adına da kararlar da alamayacağını söyledi.

Sarızeybek, son günlerde gündemde olan Ordu’nun Darbe Planı İddiaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Sarızeybek, “Hiçbir demokratik ülkede orduya saldırılamaz. Ama bizim ülkede demokrasi adına bunlar yapılıyor. Bu saldırılara da ses çıkarılmıyor. Aksine sanki bu saldırılar haklıymış gibi beyanatlar verilerek ordumuz kamu nezdinde yıpratılmaya çalışılıyor. Şimdi soruyorum, Türk Ordusu Cumhurbaşkanının, Hükümetin, TBMM’nin ordusu değil mi? Böyle bir saldırılar hiçbir demokratik ülkede olmaz. Darbe, darbe darbe. Darbeyi yapacak olan Ordu yapacak olsaydı, zaten çoktan yapardı. Öyle bir niyeti olsa bu iş bitmişti. Genelkurmay Başkanı her konuşmasında söylüyor. Biz milletin ordusuyuz diyor. Biz insan haklarına saygılıyız, demokrasiye saygılıyız. Böylesine güçlü bir ordu karşısında bu şekilde haksız saldırılara karşı hükümetin seyirci kalması bir vatandaş olarak beni yaralıyor. Biz milletin ordusuyuz. Ama bizim ülkede bunlar oluyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım neden diye” dedi.

Türk ordusunun milletin emrinde olduğu gerçeğini hiç kimsenin ön plana getirmediğini ifade eden Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Türk Ordusunun en küçük rütbelisinden en büyük rütbelisine kadar ülkenin, milletin hizmetinde olduğunu söyledi. Türk milletinin kendi ülkesine ihanet edenlere zamanı geldiğinde hesap sorduğuna dikkat çeken Sarızeybek, “Son balyoz hikayesinde de, Türk Silahlı Kuvvetleri cami bombalamaz. Hepimiz Müslümanız. Ordumuz kendi uçağını düşürmez. Ama tuttular bu şekilde iftiralar attılar. Özellikle bir gazete ile orduya yönelik bu saldırılar sürüyor. Neden ordumuz hedef alınıyor. Ülkeyi yöneten siyaset, aldığı kararlarla milletin milli menfaatlerini koruyamıyor.” dedi.

Milli menfaatleri koruyacak ikinci gücün Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu belirten Sarızeybek, “Ordumuza yönelik bu saldırılar açık hale getirilerek görevimizi yapamaz durumuma düşürülmek isteniyor. Hiçbir planda hiçbir senaryoda konusu suç teşkil eden madde olmaz. Ülkede polis ve jandarmanın üstesinden gelemez büyük çaplı olaylara askeri birlikler müdahale eder. Peki buna karşı hayali bir senaryo içerisinde planlar yapılmayacak mı? PKK sempazitanlarının bir mahalleyi ateşe verdiğini gördük. Polis üstesinden gelemezse buna karşı plan yapılmayacak mı? Ama burada yaptıkları alçakça davranış, Cami bombalanacak gibi madde koymuşlar. Bombalanacak yerler varsa Irak'ta PKK kamplarını bombalarız. Bunlar aslı astarı olmayan yakıştırmalar ve orduya karşı iftira kampanyalarıdır” diye konuştu.

BİR TEKZİP YAYINLATAMADIM

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, “Taraf gazetesi, Şemdinli’de sözde bir askerin ’Ölüm kuyuları vardır’ diye ihbar mektubunu yazdı. Günlerce yayın yaptılar. Yayınların altında da Şemdinli Tabur Komutanı Erdal Sarızeybek var dediler. Buna karşı her türlü mahkemeye gittim. Müracaat ettim, kazandım. Tekzip metni aldım. Aradan 10 ay geçti hala tekzip yayınlatamadım. Yine aynı şekilde Zaman Gazetesi, ‘PKK ile uyuşturucu işi yapıyor Erdal Sarızeybek’ dedi. Buna karşı da tekzip metni aldım. Ama kazandığım halde yayınlatamadım. Yani ben kendimi savunamadım. Ordumuz nasıl savunacak bu asimetrik psikolojik savaş karşısında kendini” dedi.