Hatta ikili, Mesut Yılmaz'ın önünde 'MİT'te kim maaşlı, kim gönüllü çalışıyordu' tartışmasına bile girdi." iddiası büyüttü. Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, dün köşesinde bu iddiayı ağır ifadelerle yalanladı. Ancak Babahan sözlerinin arkasında durdu. Altaylı'nın cevap vermediğini, kendisine küfür ettiğini savundu. Konuyu yargıya taşıyacağını kaydeden Babahan, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ü tanık olarak göstereceğini söyledi. Babahan, "Eymür, Ahmet Hakan'a ABD'de verdiği röportajda Fatih Altaylı'nın 'siyah' kod adıyla MİT'e çalıştığını söyledi. Bu hep yazıldı. Niye bu kadar sinirlendi bilmiyorum." dedi.

Fatih Altaylı'nın yazısında Tuncay Özkan'la tartışmasının başını verdiğini; ancak devamını getirmediğini öne süren Babahan, buna tanık olan kişinin de eski bir yayın yönetmeni arkadaşı olduğunu söyledi. Fatih Altaylı'nın geçmişte Turgay Ciner hakkında yazdığı yazıları MİT raporlarını kullanarak açıklayacağını kaydeden Babahan, meslektaşlarına şu çağrıyı yaptı: "Burası küçük bir çarşı. Herkes her şeyi biliyor, kimse konuşmuyordu. Medyada 'it, iti ısırmaz' anlayışı var. Yeni bir dönem açılacaksa herkesin kendi geçmişiyle hesaplaşması gerekiyor. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. Bunları kabul etmeden, vicdanla hesaplaşmadan bir yere varamayız."

Altaylı istifa etmedi, gönderildi

Fatih Altaylı'nın 'Ben istifa ediyorum' dedikten sonra, Sabah'ın başına geçmek için TMSF ile pazarlık yaptı.' suçlamasını kabul etmeyen Babahan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstifa etmedi, gönderildi. Orada tanığım, onu atan Mehmet Akif Yaşin'dir. Papermoon'da yemeğini yiyip, şarabını içip, gelip yazı işlerinin başına oturmuştu. O sırada ben yeni dönemin yayın yönetmeni olarak el sıkışmıştım. Sonra aşağı indi, utanmadan ağlayarak masada 'Ergun Babahan ve Yılmaz Özdil'i atmak istediler, karşı çıktım, ayrıldım' dedi. O sırada benim adım 'yeni yayın yönetmeni' olarak açıklanmıştı. Sabah'ın bütün yazı işleri buna şahit. Fatih Altaylı MİT eğitiminden dolayı çok çabuk yalan söyleyen birisi. TMSF'ye gidip 'Ben halka arzdan sonra, Ciner'den 14 milyon dolar alacaktım. Satıştan sonra siz bunu bana verir misiniz?' diyen odur. TMSF, Sabah'a el koyduktan sonra, sahte tarihle sözleşmesine tazminat şartı eklettirdiği de ortadadır."

Babahan'ın Fatih Altaylı'nın görevine neden son verildiği konusundaki iddiası ise şöyle: "Dönemin TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'le kahvaltı ediyor. Sonra dönüyor, Turgay Ciner'e bir şeyler anlatıyor. Turgay Ciner çok sinirleniyor, Ertürk'ü arayıp 'Sen benim hakkımda ileri geri konuşmuşsun' diyor. Olmamış şeyler yüzünden Ahmet Ertürk de, 'Sen ne biçim adamsın!' deyip Altaylı'nın işine son veriyor." Zaman