Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan haklarında açılan davada, yargılamanın durması yönünde karar veren İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Sabri İge davadan çekiliyor. İge, yargılamanın durması yönündeki kararına SPK avukatlarının yaptıkları itirazlarında 'emsal kararları katleder nitelikte” ifadesini kullanmaları üzerine aldı.Hakim İge,  'Tarafsızlığının şüpheye düştüğü'nü belirterek çekilme kararı aldı.  Hakimin çekilme kararının yerinde olup olmadığını üst mahkeme değerlendirecek.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkındaki iddianamenin üst mahkemenin kararıyla kabul edilmesinin ardından soruşturma şartı oluşmadığı gerekçesiyle yargılamanın durması yönünd karar vermişti. Kararın taraflara tebliğ edilmesi üzerine SPK avukatları, önceki gün mahkemeye itiraz dilekçesi sundu. SPK avukatları itiraz dilekçesinde “Durma kararı gerekçesinde belirtilen Yargıtay kararlarının yönlendirici, yanlış, itiraz merciini yanıltmaya yönelik belirli kelimelerin seçilerek çıkartılması sonucunda hüküm tesisiyle emsal kararları katleder nitelikte” ifadeleri yer verdi. İtirazı inceleyen 'yargılamanın durması kararını veren' Mahkeme Hakimi Sabri İge, dilekçede yer alan ifadelerin tarafsızlığına şüpheye düşürüleceğini  belirterek, davadan çekilme kararı aldı. Hakim İge, kararında 'hükmün taraflar açısından her türlü şüpheden uzak olarak tesisi gerektiğinden davaya başka bir hakimin görevlendirilmesi gerektiğini düşündüğünü' bildirdi. İge, bu nedenle Doğan'ın davasından hakim olarak çekildiğini kaydetti.

Hakim Sabri İge'nin çekilme kararı ve SPK'nin yargılamanın durmasına yaptığı itiraz, dün üst mahkeme olan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 1.Ağır Ceza Mahkemesi, hakimin çekilme kararı ile SPK'nin itirazının yerinde olup olmadığına ilişkin değerlendirmesini önümüzdeki günlerde açıklayacak.