Ankara'nın Keçiören ilçesinde, silahlı kavgada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınları Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalışmasıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; Bir berber dükkanında tıraş olan Fırat Ö. ve Ahmet Ö'nün yanlarına giden Emrah Keskin, 2 kardeşle tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda Keskin, silahla Fırat Ö. ve Ahmet Ö'ye ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Ahmet Ö, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavisi süren kardeşinin ise polis tarafından "silahlı yaralama" suçundan arandığı öğrenildi. Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet şüphelisi Emrah Keskin'in yakalanması için çalışma başlatmıştı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, hastanenin yoğun bakım kapısını zorlayan kişilerin kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerden ikisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Emniyette işlemleri süren zanlıların, adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik eylemleri içeren görüntüleri ihbar kabul ederek şüpheliler hakkında, "kamu malına zarar verme", "görevini yaptırmamak için direnme", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Zanlılar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş'a ifade verecek.

İŞTE İLK İFADELER

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik tepki çeken saldırı sonrası başlatılan soruşturmada 8 şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüphelilerden 5'i gözaltına alındı.

ÖNCESİNDE NELER YAŞANDI?

Ankara Keçiören’de bir berberde Fırat Ö. ve Ahmet Ö'nün tıraş olduğu sırada yanlarına daha önce husumet bulunan 4 kişi geldi. İki grup tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda Emrah Keskin, silahla Fırat Ö. ve Ahmet Ö'ye ateş ettikten sonra arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden kaçtı. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan 31 yaşındaki Ahmet Ö, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ZANLI ARANIYOR

Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; olaya karıştıkları tespit edilen 3 şüpheli yakalanırken, iki kardeşi vuran Emrah Keskin ise kayıplara karıştırdı. Keskin’in yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Ahmet Ö.’nün öldüğü haberini alan yakınları; Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Kamuoyunun tepkisini çeken görüntüler tam da bu sırada yaşandı. Ahmet Ö.’nün eşi, annesi ve yaralı kardeşlerinin de aralarında bulunduğu grup cenazenin bulunduğu alana girmek istediler. Ancak sağlık çalışanları söz konusu alana girilmesinin yasak olduğunu bildirdi. Bu gelişme sonrası alanın kapısı kapatıldı. Sağlık çalışanları kapının açılmaması için çaba sarf ederken, kapının önünde bulunan aile fertleri ise her saniye artan tepki ve hakaretler eşliğinde kapıya yüklendi. Bu anlar da içerde bulananlar tarafından kayda alındı. Daha sonra polisin gelmesi üzerine durum kontrol altına alındı. Sağlık çalışanları taraflardan şikayetçi olmadığını söyledi.

SAVCILIK RE'SEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re'sen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında; Ahmet Ö.’nün 8 yakının kimlikleri polis tarafından görüntülerden tespit edildi. Savcılık şüphelilerden 2'si hakkında gözaltı talimatı verdi. Ahmet Ö.'nün kuzeni ve bir uzak yakını olan iki şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. 3 aile ferdi ise karakola ifadeye çağrıldı. Şüpheliler ilk ifadelerinde, "Yakınımızı genç yaşta kaybetmenin tesiriyle böyle davrandık, onu görmek istedik, pişmanız" dedi.

Savcılığın tepki çeken görüntülere ilişkin soruşturması devam ediyor.