Konya'da, üniversite sınavına hazırlanan Kadir Ş. (20), kütüphane çıkışı, bir parkta sevgilisi Ayşe D.'yi (35) döven Özgür D.'a (32) müdahale etmek istedi. Ancak D. gence saldırıp, boğazını sıktı. Ş.'in kendisini kurtarmak için çıkardığı meyve bıçağı, yaşanan boğuşmada D.'ın kalbine saplandı. Özgür D. hayatını kaybederken, Kadir Ş. tutuklandı. Baba Cengiz Ş., "Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti. Doktor olmak istiyordu ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi" dedi. 

Geçen çarşamba günü saat 21.30 sıralarında, Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki bir parkta yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

Antalya'da yaşayan Özgür D. ile o dönem evli olan Ayşe D. aşk yaşamaya başladı. İkili, 4 ay önce Konya'ya gelip, yerleşti. Olay akşamı evde alkol alan D. ile bu süreçte eşinden boşanan Ayşe D. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında D., genç kadını dövdü. Ayşe D. de evden çıkıp, yakınlardaki parka gitti. 

PEŞİNDEN GİDİP, DÖVMEYE DEVAM ETTİ

Özgür D. da Ayşe D.'nin peşinden parka gitti. Parkta kadını dövmeye devam eden D.'a, kütüphaneden çıkıp yanında yaşadığı teyzesinin evine doğru yürüyen Kadir Ş., müdahale etti. 

AYIRMAK İSTEYİNCE SALDIRIYA UĞRADI 

Ancak D., Ş.'e de saldırdı. Boğazını sıktığı Ş.'i yere yatırıp, yumruklamaya başladı.

Kadir Ş., kurtulduktan sonra kaçmak istedi. D. ise peşinden gittiği gence tekrar saldırdı. Bunun üzerine üniversiteye hazırlanan genç, meyve soymak için yanında taşıdığını belirttiği bıçağı çıkardı. Boğuşma sırasında bıçak Özgür D., kalbine saplandı. Ş., olay yerinden kaçtı.

Ayşe D.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldrılan D., yaşamını yitirdi. 

KAN DAMLALARINDAN YAKALANDI

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden başlayan kan izlerini takip ederek, Kadir Ş.'i parka yaklaşık 1,5 kilometre mesafede bulunan teyzesinin evinde yakalayarak gözaltına aldı. Ş., ifadesinde tek amacının dövülen kadının kurtarmak olduğunu, öleninin kendisine saldıması nedeniyle korkutmak amaçlı bıçağı çıkardığını, ancak boğuşma sırasında olayın yaşandığını söyledi.  

BENİ KURTARMAK İSTEDİ

Ayşe D. de geçen yıl mayıs ayında tanıştığı Özgür D. ile 4 ay önce Antalya'dan Konya'ya gelip yerleştiklerini, daha sonra eşinden boşandığını, olay günü D.'ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını anlattı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

'Kasten yaralama', 'hırsızlık', 'yağma' ve 'uyuşturucu madde ticareti' suçlarından toplam 19 suç kaydı olan D.'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Yüzünde çok sayıda yara izi bulunan Kadir Ş. ise sevk edildiği adliyede 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

'OĞLUMUN TEK AMACI KADINI KURTARMAKTI'

Baba Cengiz Ş., "Oğlum fen lisesi mezunu. Karıncayı bile incitmeyecek yufka yürekli birisi. Üniversiteye hazırlanmak için Konya'da dershaneye gidiyordu. Dershaneden çıkıp, eve giderken bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. Kadını kurtarmak için araya giriyor. Adam bu sefer oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, suratında yaralar var. Boğazını sıkmış. Elinden zor kurtulmuş. Yine üzerine saldırmış. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıçaklama olayı olmuş. Çok üzgünüz. Karşı tarafın ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Bizim çocuklarımızın da harcanmaması gerekir" dedi.

Oğlunun doktor olmak istediğini kaydeden baba Ş., "Oğluma 'tıp fakültesini kazanırsan seni dershaneye gönderecem' dedim. Bana 'Söz veriyorum' dedi. Dershaneye gidiyordu. Çok sıkı çalışıyordu. Doktor olmak istiyordu. Ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti" diye konuştu.