Konuk olduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, yöneltilen bir soru üzerine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

"BEKLENTİ İÇERİSİNE GİRERSEN BENİ KULLANIYORSUN DEMEKTİR"

Program moderatörünün "Barolar Birliği neden bu halde?" sorusuna yanıt veren Durakoğlu, "Barolar Birliği Başkanı'nın ekseni kaydı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın başbakan olduğu dönemde ona karşı takındığı muhalif tavrı biliyoruz. Herkes biliyor ki üç yıl önceki Metin Feyzioğlu böyle değildi. Kendisi o dönemde bir iktidar dili kullanmıyordu. Bir şeyleri kendisini kanıtlayabilmek amacıyla abartacak bir noktaya getirmiyordu. Mesela bir yargı reformu sırasında avuçları patlarcasına alkışlamıyordu. Ya da İnsan Hakları Eylem Planı çıktığı zaman 'Bu bir devrimdir' gibi ifadeler kullanmıyordu. Ciddi bir eksen kayması var. Bu neden oldu, ne oldu bilmiyorum. Kişisel kariyer planlaması içerisine girersen, kendini siyasal iktidara karşı kanıtlayabilmek için kişisel beklentiler içerisine girersen beni kullanıyorsun demektir. İşte o noktadan itibaren beni ilgilendirir" dedi.

"FEYZİOĞLU TARAFINDAN ARKADAN VURULDUK"

Açıklamasının devamında "Dolayısıyla baroların temel işlevselliği olan hukuk devletini korumak, hukukun üstünlüğünü savunmak, insan hakları ihlallerine karşı çıkmak iktidar dili kullanarak yapılan bir şey değil" diyen Durakoğlu, şöyle devam etti: "Dolayısıyla bunun işlevini yerine getiremeyecek hale gelmiş oluyorsunuz. Önemli olan nokta bu. Demokratik anlamda ya da hukuk devleti anlamında yaptığımız mücadelede kaybettik. Barolar Birliği'nin kurumsal kimliğini bir tarafa bırakıyorum ama Metin Feyzioğlu tarafından arkadan vurulduğumuzu düşünüyorum."

FEYZİOĞLU: TAYYİP BEY GERÇEK BİR İNSAN, PLASTİK DEĞİL

Öte yandan Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir YouTube kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yöneltilen "Nasıl birisi?" sorusuna "Tayyip Bey gerçek bir insan, plastik değil. Şimdi bir siyasetçi tipi vardır plastik, öfkesi de sevgisi de duygulanması da hep rol icabıdır. Tayyip Bey gerçekten öfkeleniyor, gerçekten gözleri doluyor, gerçekten gülümsüyor. Bence bu çok önemli bir özellik bir siyasetçi için. Hangi makamda olursanız olun gerçek olmak güzel bir şey, doğru bir şey" yanıtını vermişti.