Ankara Emniyet Müdürlüğünün geçen hafta sonu başlattığı çalışmada, Adana Emniyet Müdürlüğüne bazı bilgiler verildi. Bu bilgiler ışığında örgüt arşivinin ortaya çıkarılması üzerine yeni bir çalışma başlatıldı.

Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Diyarbakır, Van ve Muş'un da aralarında yer aldığı toplam 16 ilde sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda Ankara'da 5 kişi, diğer illerde 115 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında örgütün üst düzey sorumlularının da bulunduğu kaydedildi.

Aramalarda örgüte ait çok önemli belgeler ele geçirildiği ve çok sayıda silah elde edildiği de bildirildi.

-MERSİN-

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mersin Adana ve İstanbul'da düzenlediği operasyonlarda El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla 15 kişi göz altına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Mersin, Adana ve İstanbul'daki bazı evlere sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiği öğrenilen operasyonda El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla 15 kişi göz altına alındı. (CİHAN)

-VAN-

Terör örgütü El Kaide'ye yönelik olarak çok sayıda ilde düzenlenen operasyonun Van ayağında, örgütün Van sorumlusu olduğu iddia edilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğretim görevlisi ile 4 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Van'daki operasyonda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi'nde eğitim gören öğrencilere ve internet üzerinden tanıştığı kişilere, terör örgütü El Kaide'nin propagandasını yapan, bu yolla kazandırdığı elemanları örgütün Afganistan'daki kamplarına gönderdiği iddia edilen YYÜ öğretim görevlisi M.E.Y'nin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişinin evinde arama yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de katıldığı operasyonda, gözaltına alınan 5 kişinin evlerinde bulunan bilgisayarların harddiskleri ile bazı belgelere el konuldu.

-GAZİANTEP-

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, terör örgütü ellow">ellow">El Kaide'ye yönelik aralarında Gaziantep'inde bulunduğu 16 ilde bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çok sayıda örgüt mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele daire başkanlıklarının koordinesinde, aralarında Gaziantep'in de bulunduğu 16 ilde bu sabah erken saatlerde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde çeşitli adreslere baskın düzenledi. Arama yapılan adreslerde, aralarında terör örgütü El Kaide'nin Gaziantep il sorumlusunun da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanmaya başlanan zanlılardan birinin Afganistan'a gittiği ve orada askeri eğitim gördüğü belirlendi.

İstanbul, Malatya, Mersin, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu toplam 16 ilde El Kaide üyesi çok sayıda örgüt mensubunun gözaltına alındığı öğrenildi. 

aa