İstanbul- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklar Ergün Poyraz, Hüseyin Görüm ve Erkut Ersoy ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, Ataşehir'deki toplantının yapıldığı ve Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının verildiği iddia edilen Recep Özkan'ın oturduğu evin bulunduğu Pınar Sitesi'nin yöneticisi Haydar Midilli tanık olarak dinlendi.

Emekli gümrük muhafaza memuru olduğunu ve 10 yıldan beri bu sitede yöneticilik yaptığını ifade eden Midilli, Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli olduklarını belirten 3 polisin 2007 yılında gelerek Recep Özkan'ı sorduklarını kaydetti. Kayıtlara bakarak Özkan'ın A 1 Blok 18 numarada kaldığını söylediğini belirten Midilli, 2009 yılının ramazan ayında da polislerin geldiğini ve yönetim odasında ifadesinin alındığını anlattı.

Kendisine gösterilen fotoğraflardan hiç kimseyi görmediğini söylediğini belirten Midilli, yönetim odası ile kendi dairesinin bulunduğu A 3 Blok'un ise kapının önünü, girişi görmediğini dile getirdi. Recep Özkan'ın daireye 2007 yılının son aylarında taşındığını ve sadece Özkan'ı tanıdığını belirten Midilli, sitede hiç kimseyi görmediğini vurguladı.

Duruşma, Midilli'ye soruların yöneltilmesiyle devam ediyor.



AA