hukukihaber.net yazarı Av. Prof. Dr. Ersan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden düzensiz göçe ilişkin çözüm önerilerinde bulundu.

"Geçici koruma altında olanlara veya kaçak yollardan gelenlere düşmanlık yaparak değil, bir politika değişikliği ve kararlılığı ile bulunmalıdır." diyen Şen, sözlerine şöyle devam etti;

ÖNCE KENDİ İNSANIMIZ

"İnatlaşmaya gerek yok, önce kendi insanımızın refahını ve güvenliğini gözetmek zorundayız.

Her şey pahalı, paramızın değeri düşmüş, hayat pahalı hale gelmiş, ulaştırma, kira, gıda, eğitim öğrenim maliyetleri alıp başını gitmişse, tedbir ve tasarruf da kaçınılmazdır.

GERİ GÖNDERİLMELİ

Anayasa m.16 esas alınarak; mahkumiyeti değil, suça karışmanın iade veya gönderme sebebi olduğu net bir yasal düzenlemeye gidilmelidir. Yabancıları yurdumuza almak değil, almamak ve güvenli bir şekilde geri göndermek temel politika haline getirilmelidir.

Batı Roma İmparatorluğu’nu ve Orta Anadoluda kurulan devletleri düzensiz göçler ve kitlesel akımlar yıpratıp çökertti. Tarih tekerrürden ibarettir. Önlem baştan alınmalıdır.

EMPERYAL GÜCÜN KONTROLÜNDE

Emperyal güç; yıkamadığı ülkeleri, tarihe bakarak ve nasıl yıpratabileceğini veya yıkabileceğini hesaplayarak hareket eder. Düzensiz göç dalgası ve kitlesel akım da bunlardan birisidir.

Aynı zamanda bu göç dalgasının, Suriye’nin kuzeyinin demografik yapısının değiştirilmesinin ve emperyal gücün kontrolünde uydu/garnizon devlet kurulmasının önünü açtığı görülmektedir.

911 km Suriye sınırımızda tehdidin ve tehlikenin bittiğini kim söyleyebilir, şu an komşumuz kim? Arap Baharından sonra olanlar ve bunların sonuçları ortada.

TÜRKİYE GÖÇ DEPOSU DEĞİLDİR

Ensar olalım, sahip çıkalım, fakat devam eden zamanda emperyal gücün planlarını da görelim. Türk Milleti’nin refahını, güvenliğini ve ülkemizin demografik yapısını korumalıyız. Türkiye Cumhuriyeti kimsenin göç deposu ve ileri karakolu değildir.

Bu emperyal oyunu ve planı göremeyerek, 'yabancılar geldi iyi oldu' diyenlere bir çift sözüm var; geçici koruma altında olanların veya kaçakların geri gönderilmesi gerektiğine dair yasal dayanaklara girmeye bile gerek duymadan, durum 2011 yılından daha iyi değil.

POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Kimse bize geçici koruma altında olanların ve kaçakların sorun olmadığını, bu konunun abartıldığını söylemesin. Mızrak çuvala sığmıyor, bu konuda politika değişikliğine gidilmesinin şart olduğu görülüyor. Bu sorunu birilerinin söylediği gibi Göç Bakanlığı kurarak da çözemezsiniz.

Bu konu ile ilgili politikamız gözden geçirilmeli, Türk Milleti’nin hak ve hürriyetleri öncelenmelidir. Nitekim Anayasa da bunu emreder." (hukukihaber.net)