İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılanan eski hakim M. K., 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık K. hazır bulunurken, avukatı katılmadı.

Mahkeme başkanı, sanığın terör örgütünün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığına ilişkin mesaj içeriklerinin dosyaya eklendiğini belirtti.

İddia makamı sanığın, tanık beyanları, SGK kayıtları ve ByLock kullanıcısı olması çerçevesinde silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek üye olduğu kanaatine varıldığını vurgulayarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması yönünde mütalaa verdi.

K.'a savunma için daha önce ek süre verilmiş olması nedeniyle sanığın yeni ek süre talebini reddeden mahkeme başkanı, avukatının da mazeret bildirmeden duruşmaya katılmamasının yargılamayı uzatmaya çalışıldığı kanaati doğurduğuna işaret etti.

K., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yaptığı savunmada, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini, FETÖ ile bağlantısının olmadığını ve ByLock kullanmadığını ifade ederek, beraat ve tahliyesini istedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, FETÖ ile bağlantısının sabit olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen sanığın idari yargıda 2006'dan beri hakim görev yaptığı, kamu gücünü kullanan bir kişi olması da dikkate alınarak, K.'a 7 yıl hapis cezası verdi.

Heyet, bu cezayı Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ilgili maddesi gereğince yarı oranında artırarak, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çıkarttı ve K.'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı doğrultusunda açığa alınan ve daha sonra meslekten ihraç edilen M.K., 2016'nın Temmuz ayında gözaltına alınmıştı.

K. hakkında hazırlanan iddianamede, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (AA)