Eskişehir Adliyesi'nde görevli bir personele yapılan koronavirüs testinin pozitif sonuç vermesinin ardından Adliyede alarm verildi. Filyasyon ekipleri seferber edildi, çalışanlara test yapıldı. Pozitif çıkan ve temaslı olan çok sayıda personel ikametlerine gönderildi.
Binanın zemin katında özel kıyafetleri ile görev alan filyasyon görevlileri, gün boyu görevli hâkim, savcı, idari personele koronavirüs testi yaptı. 

İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, koronavirüs görülen personel ile temaslı oldukları belirlenen ve yapılan testleri pozitif sonuç veren personelin de ikametlerine gönderildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, test sonucu pozitif çıkan ve bu kişilerle temaslı oldukları belirlenen çok sayıda personelin ikametlerinde izole oldukları öğrenildi. Filyasyon ekiplerinin çalışmasının ardından Adliye Sarayındaki tüm mahkeme salonları, idari birimler görevli ekipler tarafından ilaçlandı. Adliye binasında güvenlik ve sağlık önlemleri de en üst seviyeye çıkartıldı.

Hendek Adliyesi'nde korona

Hendek Adliyesi’nde bazı personelde koronavirüs vakalarının tespit edildi. Sakarya Barosu tarafından avukatlara gönderilen mesajda, "Hendek Adliyesi personelinin testinin pozitif çıkması nedeniyle Asliye Ceza Mahkemesi hariç 20 ve 21 Nisan tarihlerindeki tüm mahkemelerin duruşmaları yapılmayacak, tutanak tutulacaktır" hatırlatmasında bulundu.