ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Kadıköy’de bir işyerine kurşun yağdıran Mustafa Ötleş, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 21 Nisan 2011'de hakim karşısına çıkartılan Ötleş’in tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.

Ötleş, duruşma sonrası Kadıköy Adliyesi’nde polisin elinden kurtularak firar etti ve sevgilisi Dilruba A. ile buluştu. Mustafa Ötleş ve sevgilisinin Kadıköy’de silah zoruyla girdiği Şahika K’nın evinde bir süre saklandığı iddia edildi.

Burada bir kişiyi silahla yaralayan Ötleş, izini kaybettirmek için bu sefer sevgilisinin Aksaray’da oturan arkadaşı Dilara A’nın evine geldi. Yine silah zoruyla genç kadının evine giren Ötleş ve sevgilisi Dilruba A, bir süre de burada saklandı.

Polis, telefonla gelen bir ihbarı değerlendirerek, Ötleş’in saklandığı evin adresini tespit etti. Evi izlemeye alan Asayiş Şube Müdürlüğü A Bölgesi Güven Timleri Amirliği’ne bağlı ekipler, dün, gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra adrese baskın düzenledi.

Evde kıskıvrak yakalanan Ötleş, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Emniyetteki işlemlerini ardından cezaevine teslim edilmek üzere polis merkezinden çıkarılırken görüntülenen Ötleş, basın mensuplarının “ Neden kaçtınız?” sorusunu, “Beni uyuşturucu patronları yakalattı. Adalet yok. Varsa doğru düzgün işlesin” diye yanıtladı.