Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Sanık ve avukatlarının esasa ilişkin savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme karar için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Rasim Kuseyri ve Ali F. B.’a ‘silahlı terör örgütüne üyelik’ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme heyeti, aynı suçtan, sanıklar Abdulkadir C. Ö., Cemalettin K., Çağlayan E., Hasan B. A., Mehmet D., Süleyman S., Şaban Y.’ya 7 yıl 6 ay, sanıklar Hüseyin M., İbrahim T., İsmail Y., Mehmet D., Murat A., Ömer K.'e 6 yıl 10 ay 15 gün, sanıklar Muhammet A.Ö., Eren B., Fuat Y., İbrahim L., Sait Ş. ve Mücahit K.’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

15 sanığa beraat kararı

Mahkeme heyeti, sanıklar Adem T., Ahmet Y., Ali B., Çağatay S., Devlet D., Eyüp C., Eyüp A., Hasan Y.S., İsmail U., İsmail Y., Kadir K., Kerim Y., Mehmet D., Murat A. ve Sedat O.’u tüm suçlamalardan suçsuz bularak beraat ettirdi.

Mahkeme, aralarında Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın da bulunduğu 14 firari sanık ile savunmaları alınmayan Muhammet G. . ve Adnan Ş.’in dosyalarının ayrılmasına hükmetti.