Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, baroların da aralarında bulunduğu meslek örgütlerinin seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik önerisinin kendi gündemlerinde olmadığını belirterek, böyle bir değişikliğe "sıcak bakıp bakmayacaklarına" da önlerine geldiğinde karar vereceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Beştepe yerleşkesinde yapılan yeni adli yıl açılış törenine katılması muhalefet ve bazı barolar tarafından eleştiri konusu olan TBB Başkanı Feyzioğlu, akşam da Yargıtay'ın TBMM bahçesinde verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, BBC Türkçe'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle sohbet eden Feyzioğlu, adli yıl açılış töreninde siyasi partilere HSK'nın yapısının değiştirilmesi konusunda yaptığı çağrıya ilişkin soruları da yanıtladı. Sadece HSK'nın yapısının değiştirilmesi için dar kapsamlı anayasa değişikliği önereren Feyzioğlu, değişikliğin "eskiye dönüş" olmaması gerektiğini vurguladı. Feyzioğlu, HSK değişikliğine ilişkin önerilerini de şöyle anlattı:

"2017'de değişiklik önerisi geldi. 'Bu yanlış' dedim. Hiç denenmemiş bir şey söylüyorum; üyelerin yarısını 5'te 3 (360 oy) uzlaşma zorunluluğu getirerek, Meclis'te seçelim. Kalan yarısını da Yargıtay ve Danıştay kurullarından. Kurul'da bakan ve bakan yardımcısı da çıkmalı. Yargıtay Başkanı Hakimler Kurulu Başkanı, Yargıtay Başsavcısı da Savcılar Kurulu Başkanı olsun. Bu Avrupa Konseyi'ne de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de uygun. Biz en yapıcı öneriyi ortaya koyduk. Ama bunu, büyük bir anayasa değişikliği paketi içine alalım dediğiniz anda ölür."