Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen faili meçhuller davasında ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan Kukel Atağ, yol araması sırasında yakalandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 1992 ile 1994 yılları arasında işlenen bazı faili meçhul cinayetlerden sorumlu tutulan Kutel Atağ, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

Faili meçhullerle ilgili davanın duruşması da Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. İddianamede, sanıkların 'adam öldürmek, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmeye azmettirmek' suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Sanık Temizöz'ün, 1993'te Cizre'de 'terörle mücadele ediliyor' görüntüsü altında korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu ileri sürülüyor. Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak yasadışı infazlar gerçekleştirdiği iddia ediliyor.