Olay 17 Mayıs 2014’te, jandarmaya gelen ihbarla ortaya çıktı. Jandarma, küçük kızların ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. Gözaltına alınan evli 2 çocuk babası emekli öğretmen Adil Ş., tutuklandı. 

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 15 Ekim 2015’teki duruşmasında, 1 yıl 5 aydır tutuklu emekli öğretmen Adil Ş., deliller büyük ölçüde toplandığı için, tutukluluk süresi de dikkate alınarak tahliye edildi. Aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın BİMER'e şikayeti üzerine mahkeme, 26 Haziran 2016’da Adil Ş.'nin tekrar tutuklanmasına karar verdi.

ÇOCUKLAR TEKRAR DOKTORA
Bu arada geçen aralık ayında, Adli Tıp’tan, çocukların ruh sağlıklarının bozuldukları raporu geldi. Ancak sanık avukatı, çocukların ruh sağlığının kalıcı olarak bozulup bozulmadığına yönelik sonuç olmamasına itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme, çocukları bir kez daha Adli Tıp’a gönderdi. Bu karara da, mağdurların yakınları, “Çocuklar bunu bir daha kaldıramaz” diyerek tepki gösterdi.

‘HİÇ ÇOCUK OLDUNUZ MU’
Davanın takipçisi olan öğretmen Saadet Özkan da karara sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan tepki gösterdi. Özkan, küçük kızların tekrar ifade vermeleri durumunda büyük sorunlar yaşayacaklarını savunarak, özetle şunları yazdı: "Siz hiç çocuk oldunuz mu? Tüm raporlar çocukların ruh sağlığının bozulduğu yönünde geldi. Çocuklar belki 5 kez birilerine yaşadıklarını anlatmak zorunda kaldı. Şimdi yine mi olmadı, yetmedi mi? Gittikleri yer Disneyland değil ki. Birileri Allah Aşkına buna dur desin, yasalar çocuklardan yana değişsin." 


Hürriyet