Göç artık ülkemizin önemli bir gerçeği ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmek zorundayız.

Çok boyutlu olan göç alanı, sadece bir genel müdürlüğün tek başına çözebileceği bir konu da değil. Bu alandaki başarı, kamu kurumları, meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği ortak dilin kullanılması bağlı. Hukukta ortak dilin sağlanmasındaki en önemli undur.

Sevindirici olan daha önce sadece avukatların yoğun katılımının olduğu “Göç ve İltica Hukuku” eğitimlerine artık farklı meslek mensuplarının da ilgi gösteriyor olması.

Göç İdaresinde görece başlayacak ilk aşamayı geçmiş ve mülakatı bekleyen meslek mensupları ile Avukatlar, güçlü akademik kadrosu ve yüksek teknolojik alt yapısı nedeniyle Beykoz Üniversitesi’nden konuyla ilgili eğitim programlarının açılmasını talep etti. Beykoz Üniversitesi de avukatların ve meslek mensuplarının bu isteği doğrultusunda “Göç ve İltica Hukuku” programını hazırladı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Tarafından da “OLUR”lu!

Üniversite, eğitim programının içerik ve yöntemi için, ülkemizde göç sorunlarının çözüm noktası olan T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde de uygunluk almış.

Master ve doktora dersleri yerine sayılabiliyor!

Eğitim programı, katılımcıların, yüksek lisans, doktora gibi akademik kariyerlerinde de kullanabilmeleri için Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile ilişkilendirilmiş.  

Eğitim sonunda katılımcılar için “Sertifika”, “Transkript” ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün “Uygundur” yazısı gönderiliyor.

Avukatlar ve mülakata girecek adaylar yoğun ilgi gösteriyor!

Bu eğitim programına özellikle Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak başlamak için ilk aşamaları tamamlamış ve mülakat sınavını bekleyen adaylar yoğun ilgi gösteriyor.

Mülakat sınavını bekleyen adayın kontenjanı doldurması nedeniyle, üniversite özellikle avukat ve meslek mensupları için yeniden program açmak zorunda kaldı.

Yoğun talep var sınırlı sayıda başvuru kabul ediliyor!

Eğitim programı, göç alanında, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü OLUR’lu ve AKTS ile ilişkilendirilen ilk olma özelliğini taşıyor ve sınırlı sayıda başvuru kabul ediliyor.

İnternetten ve Sınırsız Sayıda Erişim!

Korona pandemi süreci nedeniyle internet üzerinden yapılan ve ülkemizin her noktasından rahatlıkla erişilebilen eğitimler, avukatlara ve meslek mensuplarına çok ciddi bir fırsat sunuyor.

İnternet üzerinden istenilen zamanda ve her noktadan rahatlıkla erişilebilen eğitimlere arti.beykoz.edu.tr adresinden başvurulabiliyor.