Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Vecdi Gönül, tüm gününü Gazipaşa'ya ayırarak çeşitli temaslarda bulundu. Kahyalar beldesi girişinde karşılanan Bakan Gönül, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'u makamında ziyaret etti. Bakan Gönül, Kaymakam Pamuk'a çini hediye ederken, Pamuk da Bakan'a gravür tablo ve kadınların yaptığı el işi dokuma takdim etti. Daha sonra partisinin seçim bürosuna geçen Bakan Gönül, burada partililere seslendi. Partililere seslenirken, "Siz ayrıcalıklısınız" ifadesini kullanan Bakan Vecdi Gönül, "Milli mücadele sırasında hiç Atatürk denmezdi. Hep Gazi Paşa denirdi. Bu sizin için bir ayrıcalık. Böyle başka bir ilçe yok" diye konuştu.

AK Parti'nin hükümete geleceğinin bir başka işaretinin ana muhalefet partisinin yaptığı vaatler olduğunu belirten Bakan Gönül, iktidara gelecek bir partinin böyle vaatlerde bulunamayacağını anlattı. Gönül, "Her ihtiyacı olana 600 lira verilir mi? O zaman asgari ücretle kim çalışacak?" diye sordu. CHP'nin bedelli askerlik konusundaki yaklaşımını da eleştiren Gönül, "Parası olan bedelli askerlik yapacakmış, olmayana devlet para verecekmiş. Yani (Ben askerliği kaldıracağım) diyor da tam söyleyemiyor.

Askerlik kalkarsa bu memleket nasıl korunacak? Türkiye gibi çok kritik bir yerdeki ülke nasıl korunacak?" dedi. Gönül, sekiz buçuk yıl önce faiz yüzde 63 iken, bugün yüzde 4,5, sekiz buçuk yıl evvel ülkenin kalkınması eksi 9,4 iken şimdi artı 8,9 olduğunu vurgulayarak, "Arada yüzde 17 fark var. Bu, sizlerin cebine giriyor" diye konuştu.

ŞEHİT EVİNDE DUYGULU ANLAR
Seçim bürosu ziyaretinin ardından Bakan Gönül, geçen yıl Batman'da şehit olan Astsubay Süleyman Gür'ün ailesini de ziyaret etti. Şehit Astsubayın babası Ahmet Gür ile görüşen Bakan Gönül, baba Gür'e olayın nasıl olduğunu sordu. Soru üzerine ağlayan baba Gür'ü, Bakan Gönül teselli etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vecdi Gönül, askerlikte kısalma olup olmayacağı ya da tek tip uygulamaya geçilip geçilmeyeceği sorusu üzerine, "Şu anda alınmış bir karar yok. İleride bakalım ne olur?" karşılığını verdi.

Gönül, 12 hazirandan sonra terörle mücadele konusunda yeni bir yöntem uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine ise şunları söyledi: "Terör, askerlik süresiyle ilgili çok önemli bir faktör. Terör bitse de Türkiye'nin güvenlik konusu, savunma konusu her zaman için önemini muhafaza edecektir. Bu sebeple meseleyi yalnızca teröre bağlamak doğru değildir. Türkiye'nin stratejik konumu da izin verir mi, vermez mi ona bakmak lazım ama terörün çok önemli bir faktör olduğu da muhakkak. Bilhassa bedelliyle ilgili konuda hareket sahamızı terör bir hayli kısıtlıyor. Ancak bugünlerde sözleşmeli erle ilgili çıkan kanunun yönetmeliğinin Sayıştay'dan çıkmasını bekliyoruz. Çıkar çıkmaz neşrolacak ve ilana çıkacağız, sözleşmeli er alma bakımından. Sözleşmeli erdeki başarı, diğer vatan görevinin yapılmasındaki şartlara tesir edecektir. Zannediyorum o zaman vatan hizmetinin değişik şartlarda yapılması daha kolay karara bağlanabilecektir. Bildiğiniz gibi vatandaş olmanın iki mecburiyeti var. Biri vergi vermek, diğeri askere gitmektir. Biri mali görev, biri bedeni görev. Anayasanın 72. maddesi her vatandaşımızın, kadınlarımızı da ayırmamış haberiniz olsun, askerlik görevi ile mükellef olduğunu söylüyor. Bu görevin yerine getirilmesi bir vatan görevi olduğu kadar hukuken de bir mecburiyet."

Bakan Gönül, sözleşmeli er uygulamasına geçildiğinde elde edilecek başarının askerlik konusunda alınacak kararları etkileyebileceğine işaret ederek, "Sözleşmeli erin başarısı, askerlik konusunda TBMM'nin vereceği kararı daha kolaylaştıracaktır" dedi.

Bakan Vecdi Gönül, öğle yemeğinin ardından Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nin (METEM) düzenlediği serginin açılışını yaptı. Sergide öğrencilerin yaptığı buluşları ve el becerilerini inceleyen Bakan Gönül, buradan Gazipaşa Havalimanı'na geçti. Havalimanı ziyaretinin ardından AK Parti Kahyalar Belde Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Milli Savunma Bakanı Gönül, Gazipaşa Havalimanı'nın bitirilerek uluslararası uçuşlara açıldığını ifade etti. 1-4 haziran 2011 tarihleri arasında DHMİ'den gelecek resmi heyetin Gazipaşa Havalimanı'nda incelemelerde bulunacağını belirten Gönül, "Gazipaşa Havalimanı'nı işleten TAV şirketi, buraya 40 milyon avro masraf ederek, havalimanını bu hale getirdi. Şimdi ise 1-4 haziran arasında resmi bir heyet, Gazipaşa Havalimanı'nın sınıf değiştirmesi için ilçeye gelerek incelemelerde bulunacak ve havalimanı bir aksilik olmazsa 4C statüsüne yükselecek. O zaman buraya daha fazla uçak indirebileceğiz. İnşallah bizim de desteklerimizle havalimanı daha iyi işler hale gelecek" dedi. Bakan Gönül, ayrıca Alanya-Gazipaşa arasındaki duble yolun bitmesine az kaldığını söyledi. Gönül köy gezilerinin ardından ilçeden ayrıldı.


İHA