Antalya'da haciz işlemleri için işletmelerine gelen avukatı döverek ağır yaralayan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, geçen cuma günü öğle saatlerinde, Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi Lara Caddesi üzerinde bulunan bir kafede meydana geldi. Avukatlar Bertan Kırankaya, Uğurcan Arslan ile haciz memuru ve bir polis memuru, borçları yüzünden haciz işlemi başlatmak üzere kafeye gitti. İşletme yetkilileri ile haciz işlemlerini tebliğ eden avukatlar arasında tartışma çıktı.

Bu sırada işletme sahiplerinden biri eline aldığı 1,5 metre uzunluğundaki sopayla Avukat Uğurcan Arslan'a (26) saldırdı. Başına ve beline aldığı sopa darbeleri nedeniyle ağır yaralanan Arslan için olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Avukat Arslan, 112 ekipleri tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Olay sonrası 3 işletme çalışanı, polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerinde bulunan 1,5 metre uzunluğundaki sopa ise delil amaçlı polis merkezine götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Yaralı avukatın durumunun ise iyi olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz Mart ayında Kocaeli'de Avukat Ersin Arslan, evine hacze gittiği şahıs tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

"CANIMIZI ZOR KURTARDIK"

Yaşadıkları dehşet dolu anları anlatan Avukat Berkan Kırankaya, “Normal haciz işlemlerini uygulamak için bir haciz memuru ve polis ekibi ile olay yerine geldik. Hiçbir şekilde sesimizi yükseltmemize rağmen güzel ve iyi niyetli bir şekilde borçlarını ödemeleri konusunda karşı tarafa bilgi veriyorduk. O esnada işletme yetkilisi eline aldığı büyük sopa ile önce camları kırdı, daha sonra ise meslektaşımın sırtına ve kafasına vurdu. Zaten halini de gördünüz. Canımızı zor kurtardık. Bu olaylar son zamanlarda artmaya başladı. Çok üzgünüm. Genç bir arkadaşımdı. Şikayetçi olacağız. Meslektaşlarımız da bize destek verecek. 6-7 kişi bize saldırdı. Biz geldiğimiz zaman zaten 7-8 kişi içeride bekliyordu. Resmen dövmeye gelmiş gibi bir durumları vardı. Biz bu dosyanın tarafı değiliz parayı alacak olan da ben değilim. Biz bunları güzel güzel izah ettik. Hırslarına yenik düşerek bize saldırdılar” dedi.