Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“İlk orucunu cuma günü tuttuğumuz ramazanın milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabb’imden niyaz ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazan ayının birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmesini diliyorum. Küresel bir felaket halini alan Covid-19 hastalığının üstesinden gelerek, inşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz.

1 MAYIS'TA 3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

“31 ilimizde uyguladığımız sokağa çıkma yasağı konusunda hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi bu hastalık insandan insana bulaşarak yayılıyor. İnsan hareketliliğini ne kadar azaltarsak, o kadar kontrol altına alabiliriz. İnsanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu alanlarda faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz. 31 ilimizde 1 Mayıs sebebiyle 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız. 1 Mayıs gece 00.00’dan başlayıp 3 Mayıs 24.00’e kadar uygulanacak sokağa çıkma sınırlandırılmasına hassasiyetle riayet edilmesini bekliyoruz. Cuma günü marketler yine 09.00-14.00 arasında açık olacaktır. Türkiye için tünelin ucu gözüktü. Olumlu tablonun sürmesi için ülke genelinde hayatı normale döndürmek için kapsamlı bir program hazırlıyoruz.

Salgın nedeniyle adliyelerdeki dava, icra, şikayet gibi ertelemelerin 30 Nisan’da dolan tarihini 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz. Çiftçilerimizin mayıs ve haziran ayında vadesi gelecek kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz. Ar-Ge be Teknopark’larda uygulanan evden çalışma sürecini 27 Mayıs’a kadar uzatıyoruz.” (Hürriyet)