Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT

Yargıda Rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Yargıtay’da görevli memur Bekir A.’nın paranın yanı sıra hâkime şarap, kalem, müdiresine ise allık istediği telefon görüşmelerine HABERTÜRK ulaştı. Ankara merkezli gerçekleştirilen operasyonda Bekir A. ile birlikte 9 şüpheli tutuklanmıştı. Bekir A.’nın, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve halen yurtdışında olan İstanbul Kuruçeşme’deki gece kulübü Reina’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan’a ait inşaat şirketi Ziya Tur Tesisleri ile ilgili tahliye davası için rüşvet istediği belirlendi.

BİLETLERİ O ALMIŞ
Bir telefon görüşmesinde de Bekir A ile Yargıtay’dan Bayram T. ve Yazı İşleri Müdürü Yusuf D.’nin, Koçarslan’ın aldığı uçak biletleriyle İstanbul’a gidip ünlü işletmecinin konuğu olduğu tespit edildi. Swissotel’de kalan ve Reina’da eğlenen grup, telefon dinlemelerine takılan görüşmelere göre Mehmet Koçarslan’ın şoförünün ayarladığı yabancı uyruklu kadınlarla da geceliği 400 TL’den birlikte oldu. Bayram T. ile Bekir A. arasındaki bir görüşmede ise o gece detaylarıyla yer aldı.

‘ŞARAP GELMEDİ Mİ?’
16 Aralık 2009 tarihli telefon görüşmesinde dosyayı B.,M. ve E. adlı hâkimlere götürdüğünü anlatan Bekir A., tetkik hâkimlerinin dosyayı incelemeye başladığı müjdesini verip siparişlerini sıralıyor. Ancak bu konuşmada Kasım 2009’da birlikte İstanbul’a geldiği Bayram T. ile ilgili ağza alınmayacak sözler sarf ediyor: “Bayram T. Bey ‘Hani bana şarap gelmedimi?’ dedi. ‘Yılbaşında vereceğiz’ dedim. Her oturuşta 2 şişe şarap içiyor, h...r ağası. Şarabını iş bitince veririz de şunlara bir yemek yedireyim. Yalnız bir 50, 100 TL para gönder...” Bu konuşmanın ardından Bekir A., Koçarslan’ın adamına banka hesap numarasını mesajla yolluyor. Bekir A.’nın hesap numarasına 2009 Ekim, Kasım ve Aralık ayları içinde toplam 2 bin TL para yatırıldığı da polis tarafından tespit edildi.

‘Müdireye allık yolla’
Bekir A.’nın, dinlemeye takılan konuşmalarından birinde, Mehmet Koçarslan’ın sekreterinden istedikleri dudak uçuklatıyor. Fotokopi ve yemek parası için SMS yoluyla gönderdiği hesap numarasına para yatırılmasını isteyen Bekir A., 23 Aralık 2009 tarihinde söz konusu dava dosyasıyla ilgili kendisini arayan Koçarslan’ın çalışanına şunları söylüyor: “Ahmet Bey var arkadaşımız. Bir viski göndereceksin yılbaşı gününe. JB olacak. Müdireme de bir tane şey pudra; allık mıdır, pudra mıdır? Bir sorayım. Yanına gidiyorum. Herkesin haberi var dosyadan. Bu bizim müdire M. Hanım...”

Koçarslan halen yurtdışında
Operasyonda aralarında 2 eski Yargıtay Daire Başkanı, avukatlar, bir yazı işleri müdürü ile bir mübaşirin de bulunduğu yaklaşık 40 kişi gözaltına alınmış; 9 kişi tutuklanmıştı. Yargıdaki bazı kararların rüşvetle alındığı iddia edilirken; Yargıtay 6. Hukuk Dairesi’nin İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile bir fuarcılık şirketi arasındaki kararı rüşvetle aldığı öne sürülmüştü. Rüşvet suçlaması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Reina’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan, halen yurtdışında bulunuyor.