Abdulhamit Gül şunları söyledi:

Binali Bey İstanbul aşığı birisi. İstanbul için büyük bir fırsat olacaktır. hayırlı olsun diyorum.

Binali Bey yapısı itibarıyla en sıkıntılı zamanlarda bile çok realist bir şekilde bakıp icabında işin mizah boyutuyla bakabilen biri. Güzel bir kampanya geçeceğini düşünüyorum İstanbul'da.

FETÖ'NÜN İADE SÜRECİ

Türkiye'ye dair tüm bu eleştirilerde özellikle FETÖ'nün yargı içerisinde yapmış olduğu tahribatı asla unutmamak lazım. Bu ülkede TÜSİAD'ın başkanı ya da yönetimdeki birisini ya da bir siyasetçiyi dinlediler, bir başka isim üzerinden adeta terörist gibi dinlemeler, aylar süren dinlemeler yapıldı. Geceleri sabaha doğru keyfi gözaltılar, tutuklamalar... Türkiye'de FETÖ'nün, yargıyı silah gibi kullanmak istemesinden dolayı oluşmuş bir tahribat var.

Türkiye'de terörle yapılan mücadelenin büyük bir bölümü hukuk çerçevesinde oldu. Bunun oluşturmuş olduğu tahribatın telafi edilmesi anlamında yeni bir inşa dönemine girilmesine ihtiyaç var. Biz, 2019'un daha demokratik, daha insan hakları temelli, tüm bu sorunları, tahribatı ortadan kaldıracağımız yeni bir inşa dönemi olması için çalışıyoruz. Umarım, bu konuda önemli mesafeler alacağız.

15 Temmuz öncesi ve sonrası iade talepleri iletildi. Çeşitli birçok görüşme yapıldı, bir ilerleme kaydedilemedi ama bu talep tamamen reddedilmiş de değil. Bize başvurumuzun reddedildiği yönünde herhangi bir yazı gelmedi. Biz, FETÖ ile ilgili elde ettiğimiz delilleri Amerika’ya gönderiyoruz. Konuyla alakalı Amerika’da da açılmış bir idari soruşturma var. Onlar da incelemelerde bulunuyorlar ve önümüzdeki ay Türkiye’ye Amerika’dan savcılar gelecek. Kendileriyle adli yardımlaşma çerçevesinde bir temasımız olacak. Biz umuyor ve inanıyoruz ki Amerika hukuk devleti olmanın gereğini yerine getirecek ve bu terör örgütünün elebaşını bize iade edecek. İnşallah 2019’da Amerika bu talebimizi yerine getirecektir. Olması gereken de budur.

E-TEBLİGAT

Vatandaş olarak e-tebligat talep edilebilecek. Telefonunuzdan bilgisayardan o tebligat görülebilecek.

NAFAKA KONUSU

Çok ciddi bir şekilde ele alınması gereken bir konu. Bu süreçte nasıl bir çerçeve çizileceği belli olacak. Aile Bakanlığı ile çalışmaların sona ermesi ve kamuoyunu tatmin edecek bir düzenlemeyi arzu ediyoruz.

Hukuk fakültesi sayılarının öğrenci sayılarının azaltılması, daha nitelikli öğrencilerin gideceği bir sistemi hocalarımızla da araştırıyoruz.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI GELİYOR

Hakim/savcı yardımcılığı sistemi gelecek. Türk hukukuna ilk kez dahil edilecek olan bir sistem. Biz şunu getiriyoruz; fakülteden mezun olan adaylar belli bir dönem hakim/savcı nezaretinde yapılan işlemleri izleyecek. 'Nasıl karar verilir, nasıl işlem yapılır' bunu görecek. Kürsünün bir yanında durarak hakim/savcı nezaretinde yapılan işlemleri görerek pratik yapacak. Sonrasında bir sınava tabi tutulacak. Geçerse cüppeyi giyip kürsüye hakim oalrak çıkabilecek. Kazanamazsa hakim yardımcısı olarak devam edecek.

AF TARTIŞMASI

Asla toplumu rahatsız edici bir af çalışması olmayacak. Ancak infaz düzenlemesi konusunda olur mu olmaz mı çalışmalar devam ediyor. Elbette siyasetin vereceği bir karar.