Tuzla’da komşusunu dövdüğü gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai’ye ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Sezai’nin avukatları tarafından mahkemeye sunulan görüntülerde Hüseyin Meriç’in elinde baltayla Sezai’nin evine gelerek tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Tuzla’da 15 Eylül sabahı komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği gerekçesi ile tutuklanan Halil Sezai Paracıkoğlu’nun avukatları, tutukluluğa itiraz ettiler.

AVUKAT İTİRAZ DİLEKÇESİ İLE YENİ GÖRÜNTÜLER SUNDU

Sezai’nin avukatları Ahmet Gürel ve Mustafa Can Güler, Sulh Ceza Hakimliği’ne sundukları itiraz dilekçesine ek olarak yeni görüntüler de sundular. Avukatların iddiasına göre, Hüseyin Meriç elinde balta ile 15 Eylül tarihinde saat 23.51’de Halil Sezai tarafından program için kullanılan evin önüne geliyor. Bir süre burada bekleyen Hüseyin Meriç, daha sonra geri gidiyor. Olay ise 15 Eylül günü sabah saatlerinde meydana gelmişti.

ELİNDE BALTA İLE BEKLEDİĞİ GÖRÜLÜYOR

Görüntülerde, Hüseyin Meriç'in elinde baltayla bahçede beklediği görülüyor. Meriç'in yanına iki kişinin daha geldiği, birlikte beklemeye devam ettikleri yer alıyor. İki kişinin yaşlı adamın yanından ayrıldıkları, Meriç'in bir süre daha tek başına beklemeye devam ettiği görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı ve oyuncu Halil Sezai, Tuzla’da 15 Eylül Salı günü yan komşusu H.M.'yi darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Halil Sezai'nin komşusunu darp etmesine ilişkin görüntülerin dosyaya girmesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma genişletilmiş, Halil Sezai “silahla kasten yaralama”, “hakaret”, “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından savcılığa ifade vermişti.

İfade işlemlerinin ardından “silahla tehdit” ve “silahla yaralama” suçlarından tutuklanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Halil Sezai'nin “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanmıştı.