İzmir'de terör örgütü El Kaide'ye yönelik operasyonda yakalanan 5 zanlı, adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre,İzmirEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlar sonucunda Kayseri'de yakalanan Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi ''Cenk'' kod adlı A.K. (23), İstanbul'da yakalananİstanbulÜniversitesiBilgisayarBölümü öğrencisi olan Çeçen uyruklu ''Salih'' kod adlı M.B. (22), Antalya'da yakalanan Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi ''Muaviye'' kod adlı T.F.P. (19), İzmir'de yakalanan ve ayakkabıcılık yapan ''İlhan'' kod adlı G.N.K. (29) ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde yakalanan serbest meslek sahibi ''Mustafa'' kod adlı S.T'nin (31) sorgulamaları tamamlandı.

Zanlılardan A.K'nın terör örgütü El Kaide'nin Ege sorumlusu olduğu, ailesinin Kayseri'de yaşadığı, Kayseri'de yakalandığı evde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan 2 litre ''hidrojen peroksit'' maddesi, av tüfeği saçmaları, barut, çiviler ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. ''Hidrojen peroksit''in özellikle El Kaide terör örgütü tarafından, bomba yapımında kullanılan kimyasal madde olduğu, A.K'nın bomba yapımı için gübre arayışında olduğu iddia edildi.

HERON'LARI DÜŞÜRMEK İÇİN PROGRAM HAZIRLAMIŞ

A.K'nın evinde yapılan aramada, kendi hazırladığı bombaları Kayseri'de kırsal alanda patlatırken çekilmiş görüntülerinin yer aldığı CD'ler de bulundu. A.K'nın bilgisayarında inceleme yapan uzman polislerin, Heron tipi uçakları düşürmek için hazırlanan bazı programların bulunduğunu gördü. Bilgisayardaki programlarda Heron'ları vurmak için atış açıları ve koordinatları, füze atış rampaları, sinyal bozucu sistemlerin yanı sıra teknik detayların da yer aldığı öğrenildi. A.K'nın, kendi hazırladığı bu programları geliştirmeye çalıştığı belirtildi.

Gözaltına alınan 5 zanlının, daha önce İzmir ve İstanbul'da terör örgütü El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan, 1 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen ve halen Afganistan'daki El Kaide kamplarında sorumlu olarak görev yaptığı öne sürülen Z.Ç. ileelektronikposta aracılığıyla bağlantı kurdukları ortaya çıktı.

Zanlıların terör örgütüne maddi destek sağlamak amacıyla para topladıkları, bu paraların A.K. tarafından Afganistan'daki kamplara gönderildiğinin belirlendiği de iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

İki gün önce, terör örgütü El Kaide'ye yönelik İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 5 kişi yakalanmıştı.




AA