Hikmet Sami Türk, "Kendimizi aldatmayalım. Böyle bir Avrupa görüntüsü olabilir mi? Atatürk'ün devrimlerine ihanet yarışına girdiler. Türbanlı öğrenci dersime girse üniversiteden ayrılırdım. Türbanlı görüntü Türkiye'ye yakışmıyor, böyle mi Avrupalı olacağız? Türban anaokuluna da girecek, Türkiye Afganistan'a dönecek" dedi.

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katılan DSP'li Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, türban yasağını görüşmek için bir araya gelen AKP, CHP, MHP ve BDP'yi ağır bir dille eleştirdi. Türk, "Partiler Atatürk ilkelerine ihanet yarışına girdiler. Yakında anaokullarına kadar girerse şaşırmam. Niyet belli oldu. Amaç Türk kadınını çarşafa sokmak" dedi.

Türk, başörtüsü serbestisinden umudu kesen iktidarı CHP'nin cesaretlendirdiğini savundu. Türkiye'nin yakında Afganistan'a döneceğini iddia eden Türk, "Kendimizi aldatmayalım. Böyle bir Avrupa görüntüsü olabilir mi? Bu Türkiye'ye yakışan görüntü müdür? Bu mahalle baskısına dönüşecektir" ifadelerini kullandı.

Türk, Diyanet'in açıklamasına rağmen başörtüsünün dini bir gereklilik olmadığını da iddia etti. Kendisinin bu konuyu incelediğini söyleyen ve Azhap Suresini referans gösteren Türk, "Türban ne inancın gereği, ne de islamın şartıdır. Herkes Kur'anı doğru anlama yetkisine sahiptir. İslamda papalık yoktur" dedi.

Üniversitede ders verirken türbanlı hiçbir öğrencisinin olmadığını söyleyen Türk, "Benim dersime tek bir öğrenci bile gelseydi üniversiteden ayrılırdım" dedi. Türk, başörtüsü ile ilgili siyasi partilerle yapılan turları değerlendirirken CHP'yi kast ederek şu tespitlerde bulundu:

"Kendimizi aldatmayalım. Böyle bir Avrupa görüntüsü olabilir mi? Atatürk'ün devrimlerine ihanet yarışına girdiler. Türbanlı öğrenci dersime girse üniversiteden ayrılırdım. Türbanlı görüntü Türkiye'ye yakışmıyor, böyle mi Avrupalı olacağız? Türban anaokuluna da girecek, Türkiye Afganistan'a dönecek." (Cumhuriyet)