Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, "Balyoz Planı" soruşturmasında görevli bazı savcıların görevden alınmasını değerlendirirken, görevden almanın başsavcının yetkisinde olduğunu söyledi. Özbek, uzun süredir bekleyen atama kararnamelerinin ise gündemlerine gelmediğini söyledi.

HSYK binasına girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özbek, "Balyoz Planı" soruşturmasında görevli savcıların görevden alınmasına ilişkin bir soru üzerine, "Görevden alma değil sanıyorum. Başka savcıların görevlendirilmesi söz konusuymuş. Ben de basından öğrendim. Soruşturmalarda başsavcının düzenleme yetkisi her zaman vardır. Savcılık bir bütündür. Mahkemeler gibi tek tek çalışmaz" dedi.

Bir gazetecinin "Size konuya ilişkin bir şikayet geldim mi?" sorusu üzerine Özbek, bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Özbek, tüm soruşturmaların başsavcı gözetiminde yapıldığını da söyledi.

Özbek, atama kararnamelerinin kendilerine bakanlık tarafından gönderilip gönderilmediğini sorulması üzerine konuyla ilgili herhangi bir genel gündem olmadığının belirtti.

Öte yandan Özbek açıklamasını yaptığı sırada bir kişinin “Adalet istiyorum. Beni öldürdüler” şeklinde slogan attığı görüldü. Kimliği belirlenemeyen kişi gözaltına alındı.(ANKA)
(EÖ/ÖMR)