TEKGIDA-İŞ de avukatlarıyla bir araya gelerek, 4-C'yle ilgili yürütmenin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi'ne dava açılmasıyla ilgili süreci değerlendirdi.  TEKGIDA-İŞ Sendikası hazırlanan mütalaayı son kez gözden geçirdi. TEKGIDA-İŞ Sendikası bu hafta içinde davayı açacak.

Geçtiğimiz günlerde 3 işçi 3 memur konfederasyonu bir araya gelerek çeşitli kararlar almıştı. Toplantıda Türk-İş'in öneriyle avukatların bir araya gelerek TEKEL işçileri için çalışma yapması ve 4-C'yle ilgili hukuki süreci dağerlendirmesi kararı alınmıştı. Bu doğrultuda konfederasyon avukatları Türk-İş Genel Merkezi'ndeki çalışmayı tammamladı.
 

KESK'ten kokart eylemi

Öte yandan KESK, Çarşamba ve Perşembe günü, TEKEL işçilerine destek olmak için kokart eylemi yapacak. Kokartta, "TEKEL işçilerinin talepleri kabul edilsin. 4-B ve 4-C'ye hayır" ifadelerinin yer alması planlanıyor. KESK, Perşembe günü tüm Türkiye'de meşaleli yürüyüş organize ediyor. KESK, emek ve meslek örgütlerine meşaleli yürüyüşe katılması için çağrı yaptı. Ankara'da Perşembe günü Yüksel Caddesi'nde bir araya gelenler elllerinde meşalelerle Türk-İş Genel Merkezi'ne yürüyecek.

Bu arada, İP Merkez Karar Kurulu üyesi ve Aydınlık Dergisi yazarı Şule Perinçek İstanbul Öncü Kadın Kollarıyla birlikte Türk-İş Genel Merkezi önüne geldi. Yaklaşık 50 kişiyle gelen Perinçek, bir otobüs dolusu erzak, giysi ve ilaç dağıttı. (ANKA)