"SADECE BİR LİRAM VAR"

Üniversite öğrencisi Sibel Ünli, son paylaşımlarında “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter. Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var. Bir lira kırk kuruşmuş” ifadelerini kullanmıştı. 

İntihar ettiği belirlenen Ünli’nin cansız bedeni Samatya Sahili’nde bulundu. Tüm Türkiye, genç Sibel’in bu intiharına üzüldü. Hukukçular da Ünli ile ilgili üzüntülerini sosyal medyada dile getirdi. 

ANLAMLI BAĞIŞ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem sosyal medya hesabından "Sibel'in yemekhane kartında 1 TL sinin kalması bu ülkenin ayıbıdır" diyerek Ocak ayı maaşını öğrencilerin yemek yemesi için bağışladığını duyurdu.

Erdem yaptığı paylaşımda "İ. Ü. Edebiyat Fak. 3. Sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin 'Yemekhane Kartımda 1 lira kalmış' diyerek Samatyada intihar etti #UcuzYemekÖğrencininHakkıdır İstanbul Hukuk Hocası olarak Ocak ayı maaşımı Turan Emeksizde öğrencilerin yemek yemesi için bağışlıyorum 7 Ocak Salı 10.000TL Bağışlanacak" ifadelerini kullandı.

Erdem ayrıca; "Bu vesile ile herkesi hocaları ve iş insanlarını ve vatandaşları bütçesine göre öğrencilerin Turan Emeksizde yemek yemesi için bağış yapmaya davet ediyorum. Öğrenciler bu ülkenin geleceğidir teminatıdır." dedi.

"SİBEL ÜNLİ BURSU"

Vergi rekortmeni avukat Gönenç Gürkaynak da sosyal medya hesabından 'Sibel Ünli Bursu' açtığını duyurdu. Gürkaynak'ın burs paylaşımı şöyle; "#SibelÜnli anısına, onun okulu İstanbul Üniversitesi'nde ve okulum Ankara Üni. Hukuk Fakültesi'nde, "Sibel Ünli Bursu" açıyorum. 10 öğrenciye, mezun olana kadar ayda 600 TL burs verilecek. Diğer burs programlarıma ilavedir. Herkes ocağından su taşısa, taşıma suyla değirmen döner." (hukukihaber.net)

İŞTE O PAYLAŞIMLAR;