Olay, geçen yıl 5 Aralık'ta, Derince ilçesi Yenikent Mahallesi Begüm Sokak'ta meydana geldi. Ailesini ziyarete giden avukat D. K., sokakta husumetli olduğu komşusunun kardeşi Enes A. (24) ile karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. D. K., belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayla Enes A.'a ateş etti. K. ayrıca silahın kabzasıyla A.'ın başına vurdu. İhbarla gelen sağlık ekipleri, A.'ı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Gözaltına alınan K. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Enes A. da tedavisinin ardından taburcu edildi.

'ÖL, GEBER' DİYEREK KÜFRETMİŞ

Olay ile ilgili hazırlanan iddianame, Kocaeli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede; iki taraf arasında yaşanan tartışma sırasında D. K.'ın, belindeki ruhsatsız silahı çıkararak 2 el yere doğru ateş ettiği sonrasında kaçmaya başlayan Enes A.'a doğru hedef gözetip, 2 el daha ateş ettiği belirtildi. Kolundan yaralanan A., yere düştükten sonra yanına giden K.'ın "Öl, geber" diyerek küfürler eşliğinde A.'ın başına silah kabzasıyla vurduğu bilgisi de iddianamede yer aldı. 

TANIK BEYANLARI ÇELİŞTİ

​Olayı görenlerin beyanlarını da inceleyen savcı, bir tanığın, Enes A.'ın elinde bıçak gördüğünü söylediğini; diğerinin ise görmediğini belirterek çelişkiye vurgu yaptı. Savcı, mermilerin bitmesine rağmen D. K.'ın, Enes A.'ın hayati bölgesi olan başına silahın kabzası ile vurduğunu hatırlatarak 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ceza istedi. Savcı, D. K.'ın 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti.