Radikal .com.tr – İki avukat Adalet Bakanlığı’na Öcalan’la görüşmek için başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı olumlu yanıt verirse BDP“açlık grevlerini bitirin” çağrısı yapacak. 


Ankara’da yaşanan sıcak gelişmenin hemen öncesinde BDP grup toplantısında konuşan Genel Başkan Selahattin Demirtaşda benzer sinyaller verdi. Bakanlar Kurulu'nun yaklaşımını somut olarak görmek ve girişimlerini sürdürmek istediklerini ifade eden Demirtaş, “Şu anda milletvekillerinin fiili olarak açlık grevi başlatma şeklinde saat ve gün itibariyle belirlenmiş bir şey yok” dedi. 

Demirtaş, BDP milletvekillerinin açlık grevi başlatma talebi olduğunu belirterek, “Açlık grevi, bizim talimatımızla vekillere uygulatılacak bir şey değil. Vekillerimiz, ağırlıklı olarak grubun neredeyse tamamı böyle bir eylemi yapmak istiyor. Belki önümüzdeki bir iki gündeki gelişmelere göre gündemimize alacağız” diye konuştu. 

Selahattin Demirtaş, hükümetle herhangi bir temasları olup olmadığı sorusunu, “Henüz olmadı ama olacaktır” diye yanıtladı. BDP'den yetkililerin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ya da başka Hükümet temsilcileriyle görüşerek, somut adım çıkması için çaba sarf edeceğini vurgulayan Demirtaş, “Çok zamanımız yok. Bugün yarın görüşmelerle bu meseleyi aşmak istiyoruz” dedi.