İstanbul Barosu'nu kimseye kaptırmayan İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nda, Muammer Aydın'ın karşısında Doç. Dr. Ümit Kocasakal aday gösterildi.

Kayıtlı avukat sayısı bakımından dünyanın birinci büyük barosu ünvanını taşıyan İstanbul Barosu'nda 7 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde, mevcut başkanın bağlı olduğu İlke Çağdaş Avukatlar Grubu karıştı. Başkan Muammer Aydın'ın başkan adayı gösterildiği grupta, Aydın'a muhalif olan eski başkan Kazım Kolcuoğlu'nun başını çektiği bir başka grup, Doç. Ümit Kocasakal'ı adayları olarak gösterdi. Başkan Aydın, “Kocasakal'ın şimdi aday olması Brütüs'lükten başka bir şey değil” dedi.


 Önce İlke Grubu niçin bölündü?

BEN SEÇİLMEYEYİM DİYE...

İki yıldır İstanbul Barosu Başkanlığı'nı sürdüren ve Ergenekon davaları sürecindeki sanıklara yönelik verdiği destek ile eleştirilerin hedefi olan Muammer Aydın, İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 2 Ekim tarihinde yapılan ön seçiminde 1.500 oy alarak tekrar adaylığa seçildi. Aydın'ın adaylığını benimsemeyen, başında ise Eski İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu'nun olduğu grup, G.Ü Öğretim Üyesi Doç.Ümit Kocasakal'ı aday gösterdi. Bu adaylığı Brütüs'ün Sezar'ı sırtından bıçaklayarak gösterdiği ihanetiyle eş tutan Aydın, Kolcuoğlu'nun sırf kendisi seçilmesin diye Kocasakal'ı aday olarak gösterdiğini söyledi.

O AVUKAT DEĞİL

Aydın, “Ümit Hoca akademisyendir, avukat değildir. Kendisini de kontenjana ben aldım. Türkiye Barolar Birliği'ne Kolcuoğlu da aday oldu, seçilemeyince 'Senin seçilememen için karşına aday çıkartacağım' diyor. Avukatlar, avukatlık yapmayanı seçmezler” diye konuştu. Eski Başkan Kazım Kolcuoğulu ise Kocasakal'ın seçilmesinden emin olduğunu belirterek, “Şu anda 700 kişi destekliyor. Bu sayı artacaktır” dedi.  (stratejikboyut)