Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, HSK'nın İstanbul’da yoğun kar yağışı ve ulaşım aksaması sebebiyle, vatandaşların, hakimlerin, avukatların ve adliye personelinin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldığı duyurulmuş, yargısal iş ve işlemler nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacağı ifade edilmişti.

HSK'DAN AÇIKLAMA

Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan yapılan yeni açıklamayla; İstanbul'da görev yapmakta olan hakim ve savcıların 25-26 Ocak (Salı-Çarşamba) günleri için 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verildi. 

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; İstanbul’ da görev yapmakta olan Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarının 25/01/2022 ve 26/01/2022 (Salı - Çarşamba) tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılmalarına ve yargısal iş ve işlemlerin nöbetçi Hâkim - Savcı ve Mahkemeler eliyle yürütülmesine karar verilmiştir. Saygıyla duyurulur." denildi.

YARIN DA DURUŞMA YOK

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Bugün 01.00 itibariyle alınan karar gereğince 25.Ocak.2022 tarihinde hakim ve savcılar idari izinli sayıldıkları için duruşmalar yapılmayacaktır. Bilgilerinize sunarız." demişti. Durakoğlu, son yaptığı paylaşımda "Yarın da duruşma yok." dedi.